Slideshow image

L’IMET ofereix un curs de programació informàtica per a dones


Un dels objectius és estrènyer l’escletxa digital oferint una formació específica, molt qualificada i força demandada en el mercat laboral
Categoria: AODL

 

L'Institut Municipal d'Educació i Treball començarà a finals del mes d'agost un curs de programació informàtica per a dones. Es tracta d'un curs gratuït de 350 hores de les quals 270 seran de formació en aula i la resta, un total de 80 hores més, seran de pràctiques en empreses.

El curs s'adreça prioritàriament a dones majors de 16 anys, que estiguin a l'atur, tot i que també hi podran accedir dones en actiu que estiguin inscrites al servei d'ocupació de Catalunya. Entre els requisits acadèmics es demana que les participants tinguin el graduat de l'ESO. Les candidates que formalitzin la preinscripció hauran de superar un procés de selecció amb diverses proves i una entrevista personal.

El curs s'estructura amb un total de cinc hores lectives diàries, de dilluns a divendres i des del 28 d'agost fins a principis de desembre. Serà aleshores que començarà el període de practiques amb les empreses. Des de Neàpolis s'oferirà la possibilitats d'acollir alumnes en pràctiques a totes les empreses allotjades a l'Agència Pública d'Innovació ja que, moltes d'aquestes tenen potencials necessitats de perfils coincidents amb els de les estudiants que finalitzin el curs.

El fet d'orientar el curs específicament a la formació de dones té com a objecte trencar un dels sostres de vidre que pateixen els perfils professionals vinculats a les tecnologies. Una barrera que es va començar a forjar ja des de les beceroles de la computació. Precisament una dona, Ada Lovelace, fou la primera persona a crear un algorisme específicament destinat a una computadora pels volts del 1840. Per això Lovelace està considerada com la primera programadora de la història i les seves notes com la primera descripció d'un programari.

 

 

Data Publicació: 27/06/2018