Fira Zona E


La fira educativa amb l'oferta formativa i professional postobligatòria de la comarca se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril.

Categoria: Educació
La Fira s'ha presentat en roda de premsaLa Fira s'ha presentat en roda de premsa

La fira educativa amb la oferta formativa i professional postobligatòria de la comarca se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril

 

 

 

 

 

 

Del 18 al 26 d'abril se celebra a Vilanova i la Geltrú la 8a edició de la fira "Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf". Sota la denominació de Zona E, s'hi acull la fira pròpiament dita, dimecres 25 i dijous 26, i tres xerrades complementàries.

Aquesta fira d'educació i treball va néixer per esdevenir l'aparador on mostrar l'oferta formativa postobligatòria de la comarca, i ha anat creixent any rere any, assolint cada any l'objectiu d'informar sobre l'oferta formativa postobligatòria (a partir de l'ESO) existent a la comarca a aquells col·lectius més especialment interessats en formar-se, a més d'oferir un servei d'informació i orientació educativa d'atenció personal per ajudar-los en la decisió de fixar els seus itineraris formatius.

L'alcaldessa Neus Lloveras destacava en la roda de premsa de presentació que "Vilanova i la Geltrú és una ciutat que aposta per la formació, tenim una oferta formativa molt variada, que és un dels potencials de la nostra ciutat, i per tant és un encert i una necessitat oferir un espai on mostrar aquesta oferta".

La Fira està organitzada des de l'IMET, juntament amb una comissió liderada per la Regidoria d'Educació i formada per representants de diferents centres educatius i serveis implicats. Pilar Contreras i Joan Gómez, membres d'aquesta comissió, destaquen que no cal marxar a Barcelona per seguir estudiant després de l'ESO, fins i tot després del Batxillerat, ja que la ciutat disposa també d'estudis universitaris. 

Així, la Fira mostra l'oferta de batxillerats, cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes, de música, ensenyaments artístics d'arts plàstiques i disseny, o formació contínua al llarg de la vida.

Contreras posa èmfasi en la importància de les famílies a l'hora de prendre decisions per al futur dels adolescents que sovint no saben quin camí agafar. D'aquí la importància de les xerrades complementàries que es fan a la Fira, adreçades a estudiants i les seves famílies.
La primera es farà aquest dimecres 18 d'abril a les 18 h a la sala d'actes de l'EPSEVG, sota el títol "El que cal saber per accedir a la universitat". Una oportunitat per saber quin grau estudiar, com afrontar-se a les proves d'accés, com fer la preinscripció universitària, quines beques i ajuts existeixen, o on trobar fàcilment la informació. L'oferiran Mercè Jou, secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya; i Jesús Maria Prujà, cap de l'Oficina d'Accés a la Universitat.
La segona xerrada, "Orienta't en família", es farà dimarts 24 a les 18 h a l'IMET. Es parlarà dels aspectes claus a tenir en compte en el moment de realitzar la tria de l'itinerari formatiu, i està adreçada a famílies amb fills i filles a 3r i 4t d'ESO, batxillerat, o cicles formatius.
I la darrera, "Què té sortida pel meu/va fill/a?", es farà dijous 26 a les 18 h també a l'IMET. L'objectiu és trencar estereotips i prejudicis sobre les feines que tenen o poden tenir sortida per els nois i noies que estan retornant al sistema educatiu, i identificar els principals indicadors d'ocupabilitat.
La inscripció a les xerrades és gratuïta, prèvia inscripció pàgina web IMET.

Els horaris de la Fira Zona E, que se celebrarà a la plaça de Soler i Carbonell (Plaça del Mercat), són dimecres 25 de 9 a 14 h i de 17 a 20 h, i dijous 26 d'abril, de 9 a 14 h. Hi haurà estands de la majoria de centres educatius, organismes i entitats que ofereixen tot tipus de formació a la comarca del Garraf. Un bona mostra de l'oferta formativa postobligatòria (a partir dels 16 anys), com a eina d'informació i orientació acadèmica i professional. En total hi haurà un total de 26 expositors, sumant-hi alguna oferta de fora de la comarca, com l'institut d'FP d'enoturisme a Vilafranca, un cicle formatiu de perruqueria i de Cunit o un de floristeria a Calafell.
Pel que fa a Vilanova, s'ofereixen dos cicles superiors nous que estan pendents d'aprovació del Departament d'Ensenyament: a l'Institut Lluch i Rafecas un CFGS d'Automatizació i Robòtica Industrial, i a l'Escola Municipal d'Art i Disseny un CFGS de Gràfica Interactiva, Realitat Virtual i Realitat Augmentada.