L’Hotel Meliá de Sitges incorpora 3 persones del Projecte TIMOL a la seva plantilla


El Projecte TIMOL i l’Hotel Meliá de Sitges demostren que les persones amb diversitat funcional també poden trobar feina al sector turístic, tant important a la comarca del Garraf.
Categoria: TIMOL

 

La comarca del Garraf té una important presència de teixit empresarial al sector turístic: a la nostra ideal climatologia se li suma la presència d’una alta oferta d’empreses de qualitat, importància i atractivitat.

Però desenvolupar l’activitat turística no és incompatible a fer-ho amb mesures socialment responsables. Un clar exemple d’aquest fet és la col·laboració entre l’Hotel Meliá de Sitges i el Projecte TIMOL, una iniciativa d’àmbit comarcal que persegueix l’objectiu de trobar llocs de feina al mercat normalitzat per a persones amb altres capacitats i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de la comarca del Garraf. Així doncs, aquest establiment hoteler compta des d’aquest novembre amb dues noves persones contractades a la seva plantilla i una altra més desenvolupant pràctiques laborals: dues fent tasca d’auxiliar de menjador amb contacte directe amb els clients de l’hotel, i una altra fent feines d’ajudant de cuina. La contractació de les dues persones, que és bonificada, també permet donar resposta als preceptes que estableix la llei d’integració social de la persona amb disCAPACITAT (LISMI).

Aquesta col·laboració ha implicat una important fita pel projecte TIMOL. Però destaca més per l’èxit que ha representat a nivell personal per les persones participants. Es tracta de tres històries diferents, la primera d’elles ens parla de la dificultat de tornar al mercat de treball després de molts anys sense una feina, i demostrar que l’edat i la discapacitat no són una limitació quan el que realment importa és sentir-se útils i independents. La segona ens parla de les fites personals que alguns joves tenen quan passen per la formació per a desenvolupar una professió i per la creença en les pròpies possibilitats, tot i que en algun moment algú hagi valorat que no podran desenvolupar aquella feina. Per últim, és la història d’un primera experiència laboral d’una persona que aporta entusiasme, delicadesa i un somriure honest i continu a l’equip de treballadors i al client. Aquestes són les tres històries personals que l’Hotel Meliá ha ajudat a construir.

Però la tasca d’integració i acompanyament no finalitza amb la contractació, sinó que TIMOL la continua realitzant, amb una estreta i important col·laboració amb Meliá, per maximitzar i consolidar els resultats i assolir una inclusió social i laboral plena. I aquí cal destacar la important tasca desenvolupada per tot el personal de l’Hotel Melíá que ha acollit a les persones participants a TIMOL: vostre és l’èxit, i us ho agraïm especialment.

Novament, contents de trobar empreses que col·laboren amb el Projecte TIMOL, l’IMET i els Ajuntaments de la comarca volen agrair públicament la participació de l’Hotel Meliá de Sitges i del seu personal per ajudar-nos a obrir un nou sector econòmic per a la inserció de persones que sovint tenen menys oportunitats a l’hora de trobar un lloc de treball.

Projecte TIMOL

Per més informació:

http://www.imet.cat/index.php?page=Projecte-Timol https://www.melia.com/es/hoteles/espana/sitges/melia-sitges/index.html

 

 

Data Publicació: 04/12/2017