PRIMER DEBAT DEL CICLE CIUTADANAMENT: Construïm la salut mental de les ciutats


Amb motiu de la celebració del Dia de la Salut Mental s'ha dut a terme el primer debat participatiu del Cicle CiutadanaMent
Categoria: MATI-OTL

 

Amb motiu de la celebració del Dia de la Salut Mental, el passat dimarts dia 10 d’octubre al Centre Cívic de la Geltrú es va dur a terme el primer debat participatiu del Cicle CiutadanaMent. La 3a tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens Carbonell, ha presidit l’acte tot remarcant la importància de poder crear espais de trobada i reflexió sobre la problemàtica de la salut mental.

Aquesta iniciativa promoguda per la Taula de la Salut Mental del Garraf té com a objectiu que entre tots, cadascú des de la seva visió com a Ciutadans, puguem aportar idees, eines i estratègies per tenir una millor salut mental. Des de la Taula reivindiquem una salut mental col·lectiva i que el debat ens ajudi a construir un decàleg per tenir una comunitat més empoderada, una ciutat més saludable i uns ciutadans més compromesos amb la comunitat.

El primer debat amb el títol: “construïm la salut mental de les ciutats” ha comptat amb una participació de 35 ciutadans i ciutadanes de la comarca que s’han mostrat interessats en el tema. La metodologia de treball ha estat a través de dinàmiques en petits grups que han permès assegurar la participació de tothom. S’ha pogut reflexionar sobre a vàries preguntes: què és tenir una bona salut mental?, què fem cadascú de nosaltres per a millorar la salut mental (pròpia i dels altres)? i com podem fer una ciutat més sana i menys estressant?

Les principals conclusions del debat apunten a que tots i totes tenim part de responsabilitat per a crear ciutats amb una millor salut mental. Les persones organitzadores del debat elaboraran un article amb les aportacions de la ciutadania per tal de publicar-ho i presentar-ho també a la propera reunió de la Taula de Salut Mental del Garraf.

 

Data Publicació: 18/10/2017