Més inclusió social: el Projecte TIMOL compta amb una nova contractació gràcies a la col·laboració de l’Escola EL CIM de Vilanova


L'Escola compta entre el seu personal amb una persona participant al Projecte TIMOL
Categoria: TIMOL

 

Les escoles del Garraf han apostat durant molts anys per l'Escola Inclusiva com un metodologia per a la integració de totes les persones, destacant per la convivència de nens i nenes per sobre de les seves dificultats o diferències.

Però l'escola, a banda de la seva important tasca educativa, també forma part del teixit empresarial dels nostres municipis: empreses que contracten persones de diferents perfils, que aporten la seva competència per assolir els objectius marcats; persones amb ganes de treballar i preparades per obtenir els millors resultats.

Des del present setembre, l'Escola El Cim compta entre el seu personal amb una persona participant al Projecte TIMOL i que desenvoluparà tasques d'atenció al públic i d'auxiliar administratiu a les instal·lacions de la Rambla Principal: el seu itinerari d'inserció va començar amb la realització d'unes pràctiques per assolir la destresa necessària, passant seguidament a la fase de contractació. Afortunadament, la de El Cim no és la primera experiència al respecte: altres escoles, com l'Escola Pia o l'Escola Sant Boneventura ja compten amb persones procedents del TIMOL entre els seus treballadors, i s'està acabant d’acordar una nova contractació en una altra escola de Vilanova

I aquesta és la millor forma de tancar el cercle de la inclusivitat i la integració social: que una escola, que educa de forma inclusiva els seus alumnes, contracti també aquestes persones un cop ja estan en edat laboral, donat que són persones adequadament formades i preparades, formant part de la societat i aportant-hi el seu esforç i dedicació.

TIMOL, un Projecte que es desenvolupa a l'IMET amb la participació dels 6 Ajuntaments de la comarca del Garraf. És una programa d'inserció al mercat de treball ordinari de persones amb disCAPACITAT intel·lectual i està subvencionat pel programa SIOAS (Servei integral d’orientació, acompanyament i suport a la inserció) del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i pels Fons Social Europeu.

Així doncs, l'IMET vol agrair públicament la participació de l'Escola El Cim de Vilanova en la contractació de les persones participants a TIMOL, la millor forma de demostrar que la inserció i la inclusió social és més una qüestió de voluntat que de dificultat.

Projecte TIMOL

Per més informació:

http://www.imet.cat/index.php?page=Projecte-Timol

http://www. http://www.elcimvilanova.cat/

 

 

Data Publicació: 18/10/2017