El curs escolar comença amb normalitat a VNG


Esforç municipal en obres de manteniment als centres i en els ajuts a l'escolaritat.

Categoria: Educació

9.680 alumnes han començat avui un nou curs escolar als centres d'educació infantil, primària i secundària (ESO) de Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el regidor d'Educació, Joan Martorell, han visitat aquest matí l'Escola Canigó per constatar la normalitat en el primer dia de classe del curs 2017-18.

Els representants municipals han pogut veure algunes de les obres de millora que al llarg de l'estiu s'han fet a les escoles. Neus Lloveras ha destacat "l'esforç important que s'ha fet aquest estiu pel que fa a obres a les escoles, en allò que els centres han considerat més important". L'alcaldessa ha explicat també que es manté la mateixa dotació econòmica pels ajuts a l'escolaritat, "hem d'estar al costat de les famílies que tenen més dificultats. Els ajuts a l'escolarització que dóna l'ajuntament aquest curs seran de 160 mil euros".

El regidor d'Educació, Joan Martorell, també ha valorat positivament l'inici de curs perquè "s'està constatant que hi ha una tendència a la millora en la inversió des de diferents estaments, és a dir, a què l'acció educativa tingui un reconeixement econòmic". Martorell ha posat com exemple la inversió en manteniment des de l'àmbit municipal i també el fet que gairebé tots els centres han augmentat el nombre de professorat. Pel regidor d'Educació "és una bona notícia, això vol dir que estem donant millor atenció, hem de buscar fórmules per mantenir un nivell d'inversió a les escoles que permeti que l'acció educativa es faci amb qualitat".

El nou curs comença a VNG amb 250 aules d'educació infantil i primària, quatre menys que el curs anterior i un total de 105 aules d'ESO, dues més que l'any passat. La població escolar de primària registra una lleugera tendència a la baixa mentre que els alumnes de l'ESO pugen lleugerament.

Més informació AQUÍ.

Data Publicació: 12/09/2017