Finalitza el projecte de sensibilització en primera persona adreçat a Decathlon


Desdibuixant la línia imaginària de l’estigma en salut mental
Categoria: MATI-OTL

 

El passat 2 de maig, al Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, va finalitzar la formació en sensibilització en salut mental adreçada a la plantilla de treballadors/res de Decathlon Sant Pere de Ribes. Aquesta formació és una iniciativa promoguda per ActivaMent Garraf Penedès i Projecte MATÍ –OTL Garraf de l’IMET i amb el suport d’Obertament.

 

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa ha estat trencar els prejudicis que existeixen respecte a les capacitats professionals de les persones amb un diagnòstic de salut mental. Aquelles que han travessat aquesta experiència són les que s'han convertit en formadors/es explicant la seva trajectòria de recuperació i mostrant les seves capacitats.

 

Un total de 30 persones, entre activistes en salut mental i treballadors/es del Decathlon han participat a la formació que ha constat de 3 sessions de 3 hores cadascuna

 

El resultat? un aprenentatge construït entre tots amb una recepta innovadora: experiència en primera persona, dinàmiques participatives, breu introducció teòrica de la construcció de l'estigma i una gran dosi de reflexió grupal.

 

La línia imaginària de l’estigma que divideix les persones amb un diagnòstic de salut mental de les que no el tenen només es desdibuixa quan les persones s’apropen, entren en contacte, es comuniquen i s’escolten mútuament.

 

Aquesta iniciativa finalitzarà amb una jornada esportiva organitzada per ActivaMent i Decathlon.

 

Podeu llegir l'article sencer La línia imaginària de l’estigma en salut mental a http://www.eixdiari.cat/opinio/doc/70555/la-linia-imaginaria-de-lestigma-en-salut-mental.html

 

 

 

 

 

Amb el suport de:

Data Publicació: 17/05/2017