L'emprenedoria omple la plaça de la Vila


La 8a edició del Mercat de Joves Emprenedors ha aplegat les nou escoles participants del projecte Cultura Emprenedora a Primària amb els productes que han realitzat durant tot el curs.

Categoria: Educació

La plaça de la Vila s'ha omplert un any més i, ja en són vuit, d'emprenedoria, il·lusió, energia, creativitat, activitat i productes que han estat pensats, dissenyats i elaborats per l'alumnat de les 9 escoles que aquest curs 2016-2017 ha participat del projecte Cultura Emprenedora a primària. La iniciativa, que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través del Servei d'Educació de l'IMET, té per objectiu fomentar l'emprenedoria entre l'alumnat de primària dels centres educatius de la ciutat amb una metodologia activa on s'hi impliquen professorat, alumnes i responsables tècnics i col·laboradors del projecte. Un dels elements destacats d'aquest projecte és el Mercat de Joves Emprenedors que avui al matí s'ha celebrat a la plaça de la Vila de la capital del Garraf.

En la present edició del Cultura Emprenedora hi ha participat l'alumnat de cinquè de l'escola l'Aragai, La Ginesta, Sant Jordi i La Pau; de cinquè i sisè de l'escola El Cim i Sant Bonaventura; de sisè de l'Escola Pia i de l'escola Santa Teresa i l'alumnat de primer i segon de l'escola Llebetx. La vuitena edició del Mercat de Joves Emprenedors ha iniciat les vendes a partir de les 9.30 h i durant tot el matí ha registrat una notable afluència de públic i visitants compradors, entre els quals l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell i la regidora d'Hisenda, Recursos Humans i Seguretat, Glòria Garcia.

L'alcaldessa Neus Lloveras, ha volgut felicitar un any més l'IMET i els centres educatius per fer possible aquest mercat d'emprenedoria i ha manifestat que "en un moment en què es debat molt sobre models d'ensenyament, és especialment interessant que els infants tinguin oportunitats d'aprendre a partir de desenvolupar les seves idees i potenciar la seva creativitat". Per la seva banda el regidor Joan Martorell ha coincidit a qualificar el projecte com un encert i ha destacat que "compta amb molt bona aprovació per part dels centres educatius". El regidor d'Educació ha explicat que a través d'aquest projecte "l'alumnat pot aprendre tot el procés de creació, disseny i elaboració dels productes i treballar diferents competències a través de la publicitat o la venda dels productes". Així mateix, el regidor Martorell ha destacat que en la majoria d'escoles "darrera d'aquesta activitat hi ha també un esperit solidari i de cooperació i no només una objectiu de guany econòmic per part del grup-classe". Segons el regidor d'Educació "és motivador veure com bull d'activitat la plaça de la Vila" al voltant d'un projecte que es realitza durant tot el curs i que avui es presenta davant la ciutadania en forma de mercat.

Altres activitats
A banda del Mercat de Joves Emprenedors d'avui i l'acte de cloenda que es realitzarà a l'Auditori Eduard Toldrà el 23 de maig, algunes de les escoles realitzen activitats paral·leles al voltant d'aquest projecte. Són espectacles o exhibicions musicals que prepara l'alumnat i de les quals destinen una part de la recaptació a projectes solidaris.

Data Publicació: 11/05/2017