Visita Institucional a l'IMET


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies visita l'Institut Municipal d'Educació i Treball i la mancomunitat TEGAR
Categoria: IMET

La Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, ha visitat Vilanova i la Geltrú aquest dijous. La consellera ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcaldessa, Neus Lloveras, i els regidors i regidores del govern. Després de signatura al llibre d'honor de la ciutat, ha mantingut una reunió amb el govern municipal i s'ha traslladat fins a l'IMET, Institut Municipal d'Educació i Treball, on ha visitat les instal·lacions d'IMET i EFAV (Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú), acompanyada del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell.

Dolors Bassa ha destacat la bona feina que està fent l'Institut Municipal, "m'ha agradat molt el projecte, per la traçabilitat del treball. Hi ha des de possibilitats de noves oportunitats laborals fins el treball protegit" ha dit la consellera. En aquest darrer àmbit, la responsable de Treball i Serveis Socials de la Generalitat ha avançat que el govern català està treballant en un nou model, "un model català de treball protegit. Li donarem un gran impuls, som l'única comunitat que hi posem diners propis, 35 milions de fons propis i és un tema important".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, per la seva banda, ha volgut agrair a la consellera la seva visita a la ciutat i la preocupació continuada pels temes del seu àmbit que des de l'Ajuntament se li han plantejat. "S'han anat treballant, un treball molt positiu amb dependència, en la discapacitat, és un pas més, agraïm el treball constant de la conselleria amb els municipis".

La consellera ha valorat molt positivament el fet que "a Vilanova es combina molt bé tota la part de treball amb la part dels sistema de serveis socials." Bassa ha explicat que han parlat també dels contractes programes, que donarien una estabilitat de 4 anys a les accions de l'IMET i també han parlat del canvi de model de la dependència per un model d'autonomia personal, més encarat al servei a les persones.

Posteriorment, la consellera ha visitat la Mancomunitat TEGAR del Garraf, acompanyada de l'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas; i de la presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet.

Allà han visitat el Servei de Teràpia Ocupacional, que ocupa 87 persones; el Servei Ocupacional d'Inserció; i l'espai de Serveis Industrials del Centre Especial de Treball, que ocupa, amb els serveis de jardineria i missatgeria, 115 persones.

 

 

Aquí podreu consultar el vídeo de la notícia.

 

Data Publicació: 31/03/2017