Projecte TIMOL


Més empreses sensibilitzades, més feina per tothom!
Categoria: TIMOL

 

Se signen convenis marc de col·laboració amb diverses empreses i entitats per millorar les competències laborals de les persones participants al Projecte TIMOL

Després de l'increment de les persones ateses al projecte comarcal TIMOL, acompanyat per l’augment de personal tècnic responsable, s'ha assolit una altra important fita que millorarà la qualitat del projecte: l'ampliació d'empreses col·laboradores mitjançant la signatura de diferents convenis de col·laboració que recolzaran la tasca educativa i els processos d’inserció portats a terme amb les persones participants. D’aquesta manera, el projecte TIMOL, que rep suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies i el finançament amb fons procedents del Fons Social Europeu, busca donar resposta a les necessitats laborals tant de les persones amb diversitat funcional presents al programa com a les de empreses a l’hora de cobrir vacants en la pròpia plantilla.

La participació de les empreses del mercat productiu ordinari és clau per la millora de les competències laborals del alumnes, doncs mitjançant les pràctiques laborals o la contractació bonificada es consoliden els aprenentatges adquirits i s’assoleix la inclusió social i laboral perseguida amb aquest programa. Enguany s’ha desenvolupat una novetat tècnica en el Projecte TIMOL que requerirà del suport de les empreses: el Job Shadowing, un recurs innovador que permetrà als participants la possibilitat de conèixer i aprendre un determinat lloc de feina mitjançant l’observació directa del mateix.

Destaca el conveni de col·laboració signat entre l’IMET i el Consell Comarcal del Garraf per desenvolupar pràctiques a l’Arxiu Comarcal, que ha significat l’entrada de dues persones amb l’objectiu d’ordenar, preservar i preparar el material videogràfic de Canal Blau durant més de dos mesos per la futura consulta per part de la població, una important tasca de promoció de la memòria col·lectiva dels nostres municipis. També la col·laboració establerta amb l’empresa vilanovina La Llar de la Fotocòpia, mitjançant el qual una alumna del projecte TIMOL ha pogut aprendre la tasca d’auxiliar de centre reprogràfic, així com desenvolupar i millorar les seves competències laborals.

Però aquest no és l’únic exemple. Altres empreses socialment responsables han formalitzat el seu compromís amb el projecte TIMOL, mitjançant la signatura convenis i vies de col·laboració. Destaquen, Campus Acadèmia, Hotel Dolce, Mamma Mia Subur – El Racó, Fustes Vilanova, JR Supermercats, Kiabi, La Daurada Beach Club, Prysmian Cables Spain, Multiserveis Ndavant o Garraf Tradex. S’està treballant per ampliar aquesta llista per continuar la tasca a desenvolupar amb els participants, que permeti la seva promoció o la contractació laboral.

 

 

Data Publicació: 12/12/206