Fem Ocupació per a Joves


L’IMET participarà de nou en el programa “Fem Ocupació per a Joves”

Categoria: Fem Ocupació per a Joves

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha atorgat prop de 7.100.000 euros a les entitats que donen suport a projectes ocupacionals per afavorir la inserció laboral de 1.613 joves de 18 a 29 anys mitjançant el programa “Fem Ocupació per a Joves”. Una d’aquestes entitats és l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que ja ha participat en el desenvolupament de les dos anteriors convocatòries del programa, al 2013 i 2015.

El programa pretén millorar les possibilitats d’inserció laboral dels i les joves en atur, amb manca de qualificació especialitzada, inscrits al SOC com a demandants d’ocupació i que disposen del títol d’ESO, batxillerat, o bé d’un cicle formatiu de grau mitjà.

 

 

L’IMET realitzarà actuacions de prospecció i assessorament d’empreses, orientació i acompanyament dels joves en el procés de contractació i formació adaptada al lloc de treball. L’experiència laboral dels joves es farà mitjançant contracte laboral retribuït segons conveni del sector i l’empresa rebrà una subvenció de 648 euros (Salari Mínim Interprofessional 2016) per jornada completa o la part proporcional de la jornada parcial i amb un màxim de 6 mesos.

L’IMET ha iniciat el programa el 25 de novembre i en les properes setmanes iniciarà la prospecció d’empreses interessades en acollir-se al programa i posterior la difusió del programa entre els joves.

 

"Aquest projecte està subvencionat pel SOC, pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, d’acord amb el Programa Fem Ocupació per a Joves, regulat per l’Ordre EMO/256/2015, de 5 d’agost, modificada per l’Ordre TSF/212/2016, de 29 de juliol”.

Data Publicació: 29/11/2016