Projecte Tastets


Una vuitantena d'alumnes de gairebé tots els centres de secundària de Vilanova i la Geltrú van participar aquest mes de maig en el projecte Tastets , realitzant un itinerari d'orientació “tastant” diferents oficis basats ens els Programes de Formació i Inserció de la nostra comarca.

Categoria: Educació

El Servei d'Educació de l'IMET de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa any rere any el projecte Tastets. Aquest projecte té com a finalitat orientar l'alumnat de 3r i 4t d'ESO amb dificultats per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

Una vuitantena d'alumnes de gairebé tots els centres de secundària de Vilanova i la Geltrú van participar aquest mes de maig en el projecte Tastets, realitzant un itinerari d'orientació “tastant” diferents oficis basats ens els Programes de Formació i Inserció de la nostra comarca.

Per Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació, “l'orientació educativa és una de les prioritats de la regidoria d'Educació, i aquest programa ens serveix perquè nois i noies que no saben gaire què poden fer en el seu futur més immediat coneguin accions formatives en molts casos desconegudes per a ells. Els són molt útils perquè molts d'aquests nois després passaran a formar part de programes de formació i inserció concrets”.

L'objectiu del programa és facilitar eines i recursos a l'alumnat que finalitza la seva escolaritat obligatòria perquè pugui dissenyar el seu propi itinerari acadèmic i professional, i acompanyar-los en la presa de decisions , informant-los sobre les opcions formatives existents en cas de no obtenir el GESO. A més a més d'intentar donar valor a la formació de Programes de Formació i Inserció (PFI) i animar als/les alumnes a afrontar l'estudi com un repte i com un esglaó del seu futur personal i professional.

Els alumnes que han participat han valorat aquesta experiència com a molt satisfactòria, donat el seu caire pràctic. Els centres també fan una valoració excel·lent d'aquesta proposta.

Data Publicació: 13/07/2016