Balanç del curs 2015 - 2016 del Programa d'Animació Educativa (PAE)


El programa entra en un procés de renovació de cara als nous cursos.

Categoria: Educació

Aquest juny es va celebrar a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) la reunió de balanç del PAE (Pla d'Animació Educativa) 2015-2016 dels responsables municipals amb els responsables del diferents centres amb l'objectiu de valorar el darrer curs i presentar el programa del curs vinent.

Les dades del curs 2015-2016 indiquen que han participat en el projecte un total de 26 centres escolars i altres modalitats de centres amb la participació de 44.402 assistents a les diferents activitats i tallers realitzats.

S'han ofert un total de 241 activitats proposades per un total de 45 organitzadors (regidories, administracions públiques, entitats..) distribuïdes en els àmbits diferents: arts escèniques i audiovisuals; coneixement de la ciutat; convivència, relacions, diversitat; educació ambiental; esports; patrimoni i oferta museística; recursos al centre i per al centre; salut, i tecnològic.

Per al regidor d'Educació i Ocupació, ,Joan Martorell, el PAE “és un programa en què l'Ajuntament hi dedica molts esforços. La reunió de balanç ens serveix per determinar l'estat de la situació: què és el que funciona i què és el que no, amb la idea d'incorporar millores i recollir propostes de cara al curs vinent i sobretot d'aquí a dos anys. Aquest és un programació amb moltes possibilitats. Com Ajuntament fem un esforç per fer més activitats i arribar a més àmbits. Estem en un procés de renovació”.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi col·labora des de l'any 2003 i, amb la voluntat de mantenir aquesta implicació, enguany s'ha signat l'adhesió al programa per als cursos escolar 2016-2017 a 2019-2020.

El Programa d'Animació Educativa esdevé una eina per facilitar la tria d'activitats de suport a la tasca pedagògica dels centres educatius i alhora apropar l'alumnat al seu entorn més immediat: recursos, espais, serveis de la ciutat...

Dins de l'àmbit d'Arts Escèniques i audiovisuals, s'inclouen els espectacles i actuacions que s'ofereixen des del programa “Anem al Teatre”. Organitzat per l'Àrea de Cultura i l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, s'adreça a tot l'alumnat d'educació infantil de segon cicle, primària i secundària dels centres docents de les comarques i els municipis en què es desenvolupa l'activitat, oferint-los, en horari escolar, la possibilitat d'assistir a espectacles de teatre, dansa, música i circ.

El PAE s'adreça no només a centres educatius públics i concertats d'educació infantil, primària i ESO, sinó també a altres tipus d'ensenyament. Està obert a alumnat del PFI (Programes de Formació i Inserció), d'UEC (Unitat d'Escolarització Compartida), de l'Escola de Música, de l'Escola d'Art, etc.

Data Publicació: 13/07/2016