Una quinzena d'alumnes alemanys fan un intercanvi amb l'institut Baix-a-Mar


Els joves estudien en una escola de negocis, un institut de secundària orientat a l'economia i a l'administració.

Categoria: Educació

El regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, i l'alcaldessa Neus Lloveras van oferir divendres al Saló de Plens de l'Ajuntament una recepció als alumnes de l'institut de negocis Kaufmännische Schule, que han fet un intercanvi amb els alumnes d'alemany de l'institut Baix-a-Mar.

El centre educatiu alemany és un institut d'educació secundària orientat a l'economia, el comerç, l'administració i l'economia internacional. Els alumnes també fan formació professional en llengües estrangeres, en aquest cas el castellà, que aprenen durant 7 hores a la setmana. És per això que una quinzena d'alumnes alemanys s'han allotjat durant una setmana a casa dels alumnes vilanovins que estudien alemany de l'institut Baix-a-Mar, i que els van anar a visitar el passat mes de març.

Martorell els va donar la benvinguda recordant com són d'importants "els intercanvis per aprendre una altra llengua i una altra cultura", va agrair la important tasca d'organització als professors i directors dels dos centres educatius, i va emplaçar els joves a "tornar-nos a veure per Vilanova, sigui a l'estiu o per Carnaval, que val la pena viure'l".

L'alcaldessa Neus Lloveras va dirigir unes paraules en alemany als assistents, i va lliurar un regal institucional als professors perquè s'enduguessin un record de la ciutat en forma de mulassa.

Núria Espada, directora de l'Institut Baix-a-Mar, va explicar que "aquests dies hem establert uns lligams, que segur que perduraran en el temps, malgrat les diferències culturals, que amb el temps valorarem positivament".

Per la seva banda, Alexandre Vicent, en representació del centre alemany, va explicar el funcionament del sistema educatiu alemany i va agrair l'acollida dels joves i els educadors vilanovins.

Data Publicació: 18/05/2016