Taula d'Educació i Ferrocarril


La primera promoció del grau mitjà de manteniment ferroviari aconsegueix una inserció laboral quasi del 100%
Categoria: Educació

 

La Taula d'Educació i Ferrocarril es va reunir ahir al Museu del Ferrocarril de VNG per analitzar la feina feta i marcar nous objectius en relació a la formació i el món ferroviari. Els membres de la taula van valorar molt positivament el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment de Material Rodant Ferroviari que es desenvolupa a l'Institut Lluch i Rafecas i que ha tingut quasi un 100% d'inserció a la primera promoció que va finalitzar els estudis al curs passat.

Els participants també van destacar la continuïtat del Màster en Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica, una formació a nivell universitari que ja ha arribat a la setena edició.

Després de posar en comú les fites obtingudes, els membres de la Taula van parlar sobre els nous reptes que es presenten, com ara aconseguir la creació d'un nou cicle de grau superior per tancar el cicle de formació continuada, mantenir el convenis amb les empreses i aconseguir-ne de nous, i fer de Vilanova i la Geltrú un punt de referència per fer activitats relacionades amb el món ferroviari.

La Taula d'Educació i Ferrocarril es va posar en marxa l'any 2012 i actualment està formada per representants del Museu del Ferrocarril, el món ferroviari ( RENFE i Ferrocarrils de la Generalitat), l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (UPC), l'Institut Lluch i Rafecas i els sindicats CCOO i UGT.

 

Data Publicació: 10/05/2016