EFAV- Portes Obertes


Dissabte 7 de maig, es va fer la jornada de portes obertes de l'EFAV
Categoria: IMET

 

L'EFAV, l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, va obrir dissabte al matí les seves portes a totes les persones interessades a conèixer els estudis de mecànica d'avions. El regidor d'Educació, Joan Martorell, que va obrir la jornada, va explicar alguns projectes futurs del centre, com ara fer exàmens per lliure en nom d'AESA i impartir formació en altres especialitats (aviònica, pistó i helicòpters).

En la primera part de la jornada diverses persones vinculades a l'EFAV van donar el seu punt de vista sobre els estudis aeronàutics. Álvaro Molinuevo, director de l'Escola, va explicar els continguts principals del curs i va recomanar les sessions informatives que es faran 26 de maig i 16 de juny a les 18 hores abans de la preinscripció (del 20 al 30 juny).

Manolo Rosado, excap de manteniment d'Iberia a Barcelona durant 40 anys, va explicar l'evolució en el sector del manteniment aeronàutic. Rosado va destacar que a partir del 2003 la formació en mecànica d'avions impartida a VNG es considera una titulació europea, molt reconeguda i necessària per a les empreses de manteniment com Iberia. Prova d'això és que el 50% de la plantilla d'Iberia està formada per treballadors que han estudiat a Vilanova.

L'excap de manteniment d'Iberia va dir de la seva feina que "és un treball en el qual sempre estàs aprenent, et formes cada dia i vols més." Manolo Rosado va explicar com va començar ell fa 40 anys només amb temes de ràdio dels avions i finalment va acabar portant un grup de més de 400 mecànics.

Una altra experiència que van poder escolar les persones assistents a les portes obertes va ser la de Rafael Serrano, exalumne de l'EFAV. Serrano va recordar com "al moment de finalitzar la formació a Vilanova, l'any 2007, ja vaig ser contractat per Air Europa". A més l'exalumne ha treballat en altres companyies com a Ryanair i ara porta un equip de 7 tècnics de manteniment d'aeronaus. Rafael Serrano va voler destacar que "és una feina que cada dia que passa et motives més, i més vols aprendre".

Durant la jornada de portes obertes van passar per l'Escola Aeronàutica més de 50 persones del Garraf, Barcelonès, Vallès Occidental i altres comarques. Després de les xerrades es va dur a terme una visita a les instal·lacions, i es va projectar un vídeo que havíen preparat els alumnes de segon curs amb les activitats extraescolars que estan fent de manteniment sobre un avió real per iniciativa d'ells, pràctiques reals que fan diàriament (reparacions en composites, reblat, simulacions de vol enfocades al manteniment, inspeccions de motor, sistemes d'aeronaus...).

L'EFAV està ubicada a l'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET, al carrer de la Unió 81-87 de Vilanova i la Geltrú.

 

 

Data Publicació: 10/05/2016