Tot a punt per a la celebració de la fira Zona E


Els dies 14 i 15 d'abril la plaça de Soler i Carbonell acollirà els estands dels centres educatius de VNG i la comarca.

Categoria: Educació

Del 12 al 15 d'abril de 2016 tindrà lloc a la nostra ciutat la sisena edició de la Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf. Sota la denominació de Zona E, s'hi acull la fira pròpiament dita (dijous 14 i divendres 15 d'abril), així com d'altres actes que es desenvoluparan prèviament a l'obertura del recinte firal (dimarts 12 i dimecres 13 d'abril).

Aquest migdia s'ha presentat la nova edició de la Zona E, amb la presència del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, i Joan Gómez i Fàtima Paule, membres de la Comissió de Treball. Per al regidor d'Educació "aquest és un certamen adreçat al món educatiu. Volem posar a l'abast de la població de la comarca l'oferta educativa postobligatòria de tot el Garraf". Joan Martorell ha presentat les novetats d'enguany, i ha insistit en la importància de l'esdeveniment, ja que crea un espai comú per posar en contacte tant alumnat, centres i professorat, però també els professionals dels diferents centres entre ells. Així mateix, ha explicat que "la Zona E s'organitza des de l'IMET però juntament amb la Comissió de Treball, on hi són representats tots els tipus d'ensenyament que hi ha i són qui ajuden realment a organitzar la fira".

Joan Gómez, per la seva banda, ha insistit en el fet que "la Zona E recull els ensenyaments reglats i oficials. Aquesta era la seva voluntat de la fira quan es va crear". Finalment, Fàtima Paule, ha explicat que l'EFAV, l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova, "ofereix una altra opció als alumnes de quart d'ESO", amb una bona sortida al món laboral donat el seu alt nivell d'inserció laboral.

Quant a la fira pròpiament dita, se celebrarà el dijous 14 d'abril, de 9 a 14 h i de 17 a 20 h, i el divendres 15 d'abril, de 9 a 14 h, a la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat).

Els actes complementaris de la Fira es faran els dies 12 i 13 d'abril. Tenen com a finalitat abordar temes relacionats amb l'educació i el treball i estan adreçats a l'alumnat i a les seves famílies, com també a professionals de l'àmbit educatiu i laboral.

Així, per al dimarts 12, de 17.30 a 19.00 h, és prevista la xerrada Com ens preparem per a les professions del futur, a càrrec de Román Castro, sociòleg, politòleg i doctor en Ciències Polítiques. La conferència s'adreça, sobretot, a joves i adults que estiguin estudiant o en atur (en recerca activa de feina) i prescriptors d'aquests públics objectius: professors, famílies, tècnics d'educació, de joventut, d'ocupació...

Per al dimecres 13 d'abril, i també de 17.30 a 19.00 h, es farà la xerrada (Re)enganxa't als estudis!, a càrrec de Carme Martínez-Roca, directora del Programa d'Orientació GPS. Associació Fem Pedagogia. En aquest cas les destinatàries són persones que vulguin tornar a estudiar o que estiguin fent cursos puntuals. També prescriptors d'aquests públics objectius: famílies, tècnics d'educació, de joventut, d'ocupació...

Tot i que les xerrades són gratuïtes, cal fer la inscripció prèvia a través de la pàgina web de l'IMET, trucant al telèfon 93 814 0440 o bé al correu electrònic tcontreras@imet.cat. Les xerrades es faran a l'IMET, (c. de la Unió 81, edif. La Paperera).

També, al llarg dels dos dies de funcionament del recinte firal, diferents centres i entitats participants realitzaran demostracions, actuacions i activitats representatives de l'oferta formativa que ofereixen. La majoria de les mostres d'activitats es duran a terme a la glorieta situada a la mateixa plaça de Soler i Carbonell. El muntatge de decoració de la glorieta anirà a càrrec de l'alumnat de 1r curs del CFGS de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de Vilanova i la Geltrú.

La fira ofereix, també, una atenció personalitzada a l'alumnat a fi de donar-li resposta tant a qüestions generals que pugui plantejar com a consultes i dubtes més específics. Aquest servei l'ofereix l'Oficina Jove del Garraf, el Servei Educatiu del Garraf-EAP del Garraf i la Diputació de Barcelona.

L'objectiu de la fira Zona E és informar sobre l'oferta formativa postobligatòria (a partir de l'ESO) existent a la comarca del Garraf a aquells col·lectius més especialment interessats en formar-se; apropar tota aquesta informació a la ciutadania en general, i oferir un servei d'informació i orientació educativa d'atenció personal a les persones interessades en formar-se que les ajudi en la decisió de fixar els seus itineraris formatius.

Trobareu tota la informació de la Zona E aquí.

Data Publicació: 06/04/2016