PFI ADAPTAT i el medi ambient


PFI ADAPTAT i el medi ambient: Viure sense insectes? NO per favor!!!
Categoria: PFI-Adaptat

PFI ADAPTAT i el medi ambient:  Viure sense insectes? NO per favor!!!.

Seguint amb les activitats de coneixement del nostre entorn proper,  la primera reacció dels  nois i noies del PFI adaptat d’Auxiliar de comerç i atenció al públic quan ha entrat l’Elena a parlar d’INSECTES ha estat clarament “d’angúnia i fàstic”.

Hem vist la vida que hi ha dintre d’un compostador. No sabíem que per poder fer el compost amb les restes no consumibles del nostre menjar (com les peladures de la fruita), més fulles, branques, tot ben esponjat per a que entri l’oxigen i amb una bona temperatura, s’afavoria la vida i reproducció de tot un seguit d’insectes que sempre ens han donat “fàstic”: insectes bola, cent peus, mil peus, escarabats, fongs,  cucs de terra etc. Aquest darrer fins i tot ell sol fa el compost!!!. No és genial?. I nosaltres sense saber-ho.

Dintre del compostador hi ha tota una ciutat plena de vida. També tenen insectes depredadors!!. Ens han portat alguns d’aquests insectes en uns potets petits amb lupes per a poder veure’ls d’aprop i hem parlat de com ens beneficiem: regeneren la natura i ajuden en la reproducció dels arbres i les flors.

Però a més, us imagineu arribar a sentir  un sentiment de llàstima o  tendresa cap a  un insecte?. Doncs  ho hem sentit,  quan un cuc s’ha clarament  “estressat” i posat nerviós per passar el  pot de mà en mà, o quan  hem vist un escarabat femella  amb el seu petit...

Hem  fet moltes preguntes a l’Elena perquè sabíem ben poca cosa dels insectes i hem començat a canviar una mica d’opinió, perquè sense insectes, la nostra vida seria molt diferent.

A partir d’ara, cada vegada que sentim aquella olor tan agradable quan s’apropa la pluja,  pensarem que és gràcies a un fong que viu al terra i somriurem.

 

 

 

Programes organitzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’IMET, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

 

Data Publicació: 15/03/2016