Com afrontar el pas de primària a secundària, explicat des dels diferents àmbits de l'Educació


L'IMET celebra una xerrada on comparteix amb mares i pares els neguits de la nova etapa educativa dels seus fills i com encarar-la.

Categoria: Educació

 

Més d'una cinquantena de persones van assistir a la xerrada Preparats per al canvi. El pas de primària a secundària, que es va celebrar ahir a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET).

El regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament, Joan Martorell, va ser l'encarregat d'obrir l'acte i de presentar els professionals convidats. Joan Martorell va animar a les persones assistents a participar en les jornades de portes obertes que estan celebrant els centres educatius durant aquests dies. "És important valorar les diferents opcions, conèixer quins són els centres i com desenvolupen el programa educatiu". El regidor d'Educació també va explicar els darrers canvis que s'han produït, com la modificació en els criteris de puntuació per accedir a la secundària.

Seguidament, Jordi Albet, inspector del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, va parlar del marc curricular i va orientar els assistents de com cal procedir per fer les preinscripcions i la matricula. Jordi Albet va insistir molt en la importància que els i les joves es graduïn en la ESO, però que segueixin formant-se.

Per la seva banda, Francesc Martín, director de l'escola Sant Jordi, es va centrar més en el canvi en sí de la primària a la secundària, de com canvien les dimensions del centre educatiu, els horaris, com es coneixen nous companys i companyes, etc.

La següent ponent va ser Susanna Igual, directora de l'Institut Lluch i Rafecas, que va basar la seva exposició en les característiques de l'etapa de secundària, quant al seguiment de l'alumnat, els sistemes d'avaluació o les mesures d'atenció a la diversitat i adaptacions curriculars. Susanna Igual va parlar de la rellevància d'establir una bona comunicació entre pares i fills, i que se'ls acompanyi en aquesta nova etapa ja que encara són massa joves.

Va tancar la sessió Anna Soms, orientadora educativa de l'EAP, qui es va referir més als canvis físics i emocionals de l'alumnat d'aquesta nova etapa, l'adolescència.

- Jornades de portes obertes dels centres d'educació infantil de 2n cicle (P3,P4,P5), primària i ESO de Vilanova i la Geltrú

- Dates de preinscripció per al curs 2016/2017

Data Publicació: 10/03/2016