PFI-Adaptat


Els alumnes del PFI Adaptat participen en un PAE d'Educació Viària.
Categoria: PFI-Adaptat

 

Perdre un segon per no perdre la vida en un segon

 

Els joves de l’IMET del PFI Adaptat Auxiliar de comerç i atenció al públic, s’uneixen a la difusió que fa la Policia Local de Vilanova i la Geltrú sobre la prevenció d'accident en la via pública.

Aquest grup ha participat molt activament en el taller-PAE sobre Educació vial que imparteix la Policia Local de VNG. Són nois i noies que venen molts d'ells a classe en bicicleta i utilitzen aquest transport per moure’s per la nostra ciutat, sense haver parar-se a pensar mai les conseqüències de no seguir una normativa pensada per preveure accidents.

De forma molt participativa, dos agents han pogut demostrar les conseqüències de no utilitzar les mesures de protecció obligatòria : el casc, els llums, els reflectants i un timbre.

En una segona part del taller, han visualitzat vídeos i testimonis reals d’accidents de trànsit en diferents situacions, que els han impactat, com les conseqüències de fer ús del mòbil quan anem pel carrer o no respectar les normes com posar-se el casc.

Al llarg de tot el taller, els alumnes han expressat els seus dubtes i han explicat situacions que han vist o viscut de forma propera junt amb i els Agents, han trobat solucions preventives per a que no es tornin a produir.

Com a resum final del PAE, han escollit una frase d’una de les persones accidentades que sortien al vídeo i que es penjarà a la cartellera de classe com recordatori: “Perdre un segon per no perdre la vida en un segon”

El curs PFI Adaptat d’Auxiliar de comerç i atenció al públic, està autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es porta a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

 

 

Data Publicació: 02/02/2016