Les famílies manifesten preocupació per millorar la seva relació i diàleg amb els adolescents


Així ho van manifestar els assistents a la darrera xerrada educativa de l’IMET.
Categoria: Educació

La xerrada portava per títol “Qui t’entengui que et compri” i s’adreçava especialment a les famílies amb fills amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. La conducció de l’acte va córrer a càrrec de David Codina i Riqué, tutor de Batxillerat i mestre en diverses àrees humanístiques a l’ESO, a més de formador en els àmbits de l’educació formal i no formal.

La xerrada, de caràcter vivencial, va servir per experimentar com potenciar les habilitats comunicatives per a establir vincles afectius i efectius amb els nostres adolescents, amb l’objectiu de millorar la relació amb ells i assolir un major benestar personal.

I és que, sovint, el llenguatge dels joves sembla un codi xifrat que provoca serioses dificultats per arribar a parlar amb ells de tu a tu i compartir quelcom més enllà de 3 monosíl·labs. De fet, molts dels assistents -55 persones en total- van manifestar el seu neguit per millorar la seva comunicació amb uns fills adolescents que es troben immersos en un moment vital que implica repte i transformació per a tota la família.

Aquesta xerrada s’emmarca en el Cicle de Xerrades que l’IMET dissenya i programa cada any amb la finalitat d'abordar temes relacionats amb l'educació i els infants, amb l'objectiu de proporcionar informació i recursos per donar suport a la tasca educativa de les famílies. Les xerrades s'adrecen prioritàriament a les famílies, tot i que resten obertes a qualsevol persona interessada en el tema, com ara el professorat, psicòlegs, pedagogs o altres.

Podeu trobar informació de les properes xerrades al següent enllaç.

 

Data Publicació: 29/01/2016