El Departament d'Ensenyament, a través de l'Institut Manuel de Cabanyes, signa convenis de col·laboració per realitzar la Formació Professional Dual


Aquest dimecres 20 de gener, la Biblioteca de l'Institut Manuel de Cabanyes va acollir l'acte de signatura dels convenis de col·laboració amb empreses per a la realització de la Formació Professional Dual.
Categoria: Educació

Aquest és un conveni entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el centre vilanoví, i empreses del sector de l'activitat física i l'esport. L'acord permetrà als futurs estudiants optar per la possibilitat de formalitzar els seus estudis, a la vegada, entre les aules de l'Institut i la realitat del món laboral en un lloc de treball a les empreses.

El director de l'Institut Manuel de Cabanyes, Oriol Jorquera, va agrair l'assistència als representants de les empreses implicades i va explicar la importància que té aquesta interacció entre escola i empresa.

Per la seva banda, el representant del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Jordi Granel, va incidir en la rellevància d'aquesta implicació de les empreses en les pràctiques dels alumnes. "Aquest punt és cabdal, i la Conselleria ha volgut potenciar la formació dual, seguint el model d'Alemanya. Aquesta formació permet que l'alumne es formi en les necessitats reals de l'empresa on treballa".

Va tancar l'acte el regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament, Joan Martorell, qui agrair la col·laboració de les empreses amb l'Institut Manuel de Cabanyes. "Ara lliguem la formació a prop de casa amb la complicitat de les empreses que donen suport a les pràctiques. Posem en marxa un procés que cada cop s'està instal·lant més a Catalunya. Des de l'Ajuntament, totes les regidories implicades han donat suport a la iniciativa. Això facilita la professionalització del sector".

L'Institut Manuel de Cabanyes ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior en Animació de l'Activitat Física i Esportiva, i preveu incorporar per al curs vinent el Cicle Formatiu de Grau Mig en Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural.

Les empreses que han signat el conveni, tot i que s'espera afegir-ne més en el futur, són:

- Aqua Sports, Vilanova i la Geltrú
- Espai Blau, Sant Pere de Ribes
- Complex Aquàtic, Vilafranca del Penedès
- Club Natació Sitges, Sitges
- Need Sports Events, Vilanova i la Geltrú
- RocRoi activitats marítimes, Vilanova i la Geltrú
- Club Hípic Auriga, Vilanova i la Geltrú
- Escola d'Escalada La Bauma, Vilafranca del Penedès
- Activitats a la Natura Anem, Canyelles - Castelldefels
- Global Outdoor activitats nàutiques, Canyelles - Castelldefels

 

 

Data Publicació: 22/01/2016