Projecte TIMOL


LA PERRUQUERIA D-ROOM APOSTA PER LA INCLUSIÓ DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT EN EL MERCAT DE TREBALL, CONTRACTANT UNA PARTICIPANT DEL PROJECTE TIMOL.
Categoria: TIMOL


L’Alba, alumna del TIMOL, projecte per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, ja té la seva primera feina. Està treballant a la perruqueria D-Room des de l’1 de juliol.

L’Alba és una noia de 22 anys que, abans d’arribar al projecte TIMOL, no tenia molt clar quin seria el seu futur laboral. Prèviament, havia efectuat pràctiques com a reposadora, però el seu somni, des que era petita i tot i que ho veia molt complicat per a ella, era treballar en una perruqueria.

Des del TIMOL, se li va plantejar buscar unes pràctiques en una perruqueria per poder veure quines tasques podria fer i també poder valorar si li agradaven. Es va contactar amb la perruqueria D-Room per fer la proposta que l’Alba realitzés un període de pràctiques. Els responsables de seguida es van engrescar amb la idea i es va anar definint un pla de treball per a ella amb les tasques següents: encarregar-se de tenir a punt tovalloles i paper per a metxes i capes, netejar els raspalls, col·locar productes i escombrar. A mesura que passaven els dies, l’Alba va anar millorant i assumint noves tasques: fer inventari dels productes, anar a fer encàrrecs, rebre i ajudar els clients a posar-se la bata.

L’Alba ha fet una evolució personal important ja que ha hagut de posar en joc competències laborals com: la responsabilitat, la relació amb els companys, el treball en equip i la qualitat de la tasca. Els responsables de la perruqueria D-Room s’han implicat moltíssim i han col·laborat en què aquesta evolució de l’Alba hagi estat possible.

Finalment, el que va començar com unes pràctiques d’aprenentatge, ha acabat en una contractació gràcies a què s’ha valorat que l’Alba ha evolucionat molt i que pot aprendre encara més tasques. Per altra banda, la feina que fa ajuda a què l’equip vagi menys carregat de feina i, per tant, menys atabalat.

Així doncs, a partir de la implicació de l’equip de D-Room i de l’esforç de l’ Alba, s’ha constatat una vegada més que les persones amb discapacitat intel·lectual poden, perfectament, treballar si es troba la feina adient i si l’empresa creu en les seves possibilitats.

Des del projecte TIMOL, volem agrair a la perruqueria D-Room que, des del primer dia, ens obrissin les portes i creguessin en l’Alba i en les seves potencialitats.

 

 

Data Publicació: 06/07/2015