Projecte TIMOL


Reconeixement a les empreses inclusives que col·laboren en el projecte TIMOL
Categoria: TIMOL

Les set empreses inclusives que col·laboren en el projecte TIMOL van rebre ahir al migdia el reconeixement de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual que treballen a l'empresa ordinària gràcies al suport que reben dels professionals del projecte.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens i la responsable de Programes de Foment per a la Diversitat de la Generalitat, Glòria Gómez, van lliurar els reconeixements oficials a Inditex-Pull & Bear; Decathlon Sant Pere de Ribes; l'Escola Sant Bonaventura; Kiabi; Restaurant La Fassina-La Vermuteria; Atrevia i Aldi Supermercats per contractar com a treballadors de la seva organització a 8 persones del projecte.

La regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens va iniciar la seva intervenció destacant "la importància de la implicació de les empreses a l'hora de fer realitat aquest projecte". Per a Ariadna Llorens, "aquest acte de reconeixement pretén fer un retorn a les empreses inclusives que malgrat tenir un context de crisi econòmica aposten per fer possible la inserció laboral de totes les persones". Ariadna Llorens, va destacar també la implicació de la Generalitat a l'hora de subvencionar, mitjançant el programa SIOAS, el projecte TIMOL, que actualment compta amb 18 participants en fase de preparació per accedir a un lloc de treball ordinari amb suport, mentre que un total de 26 persones es troben en situació de seguiment de contractació. En el període 2014-2015, s'ha aconseguit la contractació d'onze persones, vuit de les quals van explicar ahir durant l'acte de reconeixement la seva experiència; la bona acollida en l'entorn de treball per part dels companys i la satisfacció de sentir-se capacitats per realitzar les tasques encomanades. La feina que realitzen els professionals del projecte TIMOL a l'hora de trobar el lloc de treball adequat per a cada persona va ser un dels elements destacats durant l'acte de reconeixement.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras va fer destacar "la riquesa d'una societat diversa com la nostra on les empreses compten en la seva organització amb gent diversa", Per a l'alcaldessa, el projecte inclusiu TIMOL que permet la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual en el mercat laboral ordinari "és un instrument que afavoreix la igualtat d'oportunitats" i aquesta, és segons l'alcaldessa de VNG "una de les principals missions de l'administració: vetllar per promoure la igualtat d'oportunitats entre totes les persones".L'acte de reconeixement, que es va realitzar a continuació de la sessió plenària sobre els projectes TIMOL i MATÍ, va tenir com a punt i final una degustació que havien preparat els alumnes del programa Joves per l'Ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que s'imparteix a l'IMET.

 

 

 

La notícia sencera al web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (anar) també podeu consultar el reportatge realitzat per Canal Blau (veure)

Àlbum d'imatges de l'acte

 


Data Publicació: 12/05/2015