PFI-Adaptat


Recepció al Saló de Plens de l'Ajuntament als alumnes del PFI Adaptat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al públic
Categoria: PFI-Adaptat

 

L'alcaldessa de VNG i la regidora d'Educació han rebut els nou joves que fan les classes pràctiques del PFI Adaptat a l'Economat VNG

 

Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) Adaptat per a joves amg discapacitat intel·lectuals d'Auxiliar de Comerç i Atenció al públic que està realitzant la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET han estat rebuts al Saló de Plens per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens.

Els nou nois i noies que segueixen aquesta iniciativa formativa, que compta amb l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat estan realitzant les classes pràctiques del curs a l'Economat de VNG. Això és possible gràcies al conveni que fa uns dies va signar l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Càritas que és l'entitat que gestiona l'Economat VNG. Durant la recepció als alumnes la regidora Ariadna Llorens va parlar de la bona feina que estan fent els joves que "servirà per donar continuïtat a aquest projecte". Segons la regidora d'Educació aquest PFI Adaptat va tenir com a punt de partida "l'aposta municipal per seguir fent de VNG un exemple d'inclusió i d'atenció a la diversitat". Per a la regidora d'Educació, "posar en marxa el primer curs pre-laboral adaptat per a joves amb discapacitat intel·lectual és fer possible per primera vegada a la ciutat completar l'etapa educativa per a les persones d'aquest col·lectiu abans d'accedir al mercat laboral". Per part de Càritas, Antoni Marrugat va destacar la il·lusió que sent per tenir-los a l'Economat i "poder donar a conèixer la tasca del voluntariat que col·labora en aquest projecte social".

 

Finalment, l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras va encoratjar els nois i noies a fer una bona feina, aprendre i tirar endavant aquest projecte que els permetrà "realitzar-se com a persones en una societat diversa i on tots hem de tenir les mateixes oportunitats". Neus Lloveras també va voler felicitar-los i va fer èmfasi en el fet que aquest primer grup de nou alumnes del PFI Adaptat esdevindran els primers que hauran realitzat el curs amb l'objectiu d'adquirir uns coneixements que els permetin treballar en el mercat laboral ordinari.

Aquest programa de Formació i Inserció Adaptat de la modalitat d'Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic té una durada de dos cursos lectius de setembre a juny. Un cop finalitzi la formació, l'objectiu és que els joves puguin continuar el seu itinerari cap al món laboral, sigui ordinari o protegit, a l'empresa ordinària amb la metodologia de treball amb suport o bé al TEGAR, centre de treball protegit.

Aquest PFI adaptat, que és el primer cop que es desenvolupa a Vilanova i la Geltrú i que supleix una mancança detectada entre els recursos que oferia el municipi, l’ha posat en marxa la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET, autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat i finançat amb recursos municipals i de la Diputació de Barcelona

La notícia sencera al web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (anar)

Data Publicació: 07/05/2015