VISITA PFI ADAPTAT


Visita del PFI adaptat d’Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic a Intermon Oxfam de Vilanova i la Geltrú.
Categoria: PFI-Adaptat

El passat 16 de gener l’alumnat del PFI adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual, d’Auxiliar de comerç i atenció al públic de l’IMET, van visitar la botiga que Intermon Oxfam té a la plaça dels Cotxes de Vilanova i la Geltrú.

 

Durant la visita es van poder fer al càrrec de la quantitat i diversitat de productes que hi ha, de com està organitzada la botiga i el magatzem, de les funcions de les persones que vetllen perquè tot rutlli i del seu vincle i compromís per a la construcció d’una societat més justa. Després vam poder reflexionar conjuntament en relació al significat del comerç just, dels processos de comercialització, de com són les relacions entre productors, intermediaris i compradors... Tot plegat va ajudar a enriquir la visió que tenim del món i a entendre una mica millor com són les relacions comercials.

Cada alumne es va emportar una part diferent: una es va adonar que hi havia presents productes de molts països i cultures diferents, un altre va voler saber sobre si el cost era major o menor i el perquè, un altre sobre la quantitat de terres que tenen els agricultors en origen,... així, cadascú es va emportar un bocí d’experiència diferent però plena de significat.

Volem agrair a les voluntàries d’Intermon Oxfam el tracte rebut i l’oportunitat que ens van brindar.

Aquest PFI adaptat, que és el primer cop que es desenvolupa a Vilanova i la Geltrú i que supleix una mancança detectada entre els recursos que oferia el municipi, l’ha posat en marxa la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET, autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat i finançat amb recursos municipals i de la Diputació de Barcelona.

 

Data Publicació: 04/02/2015