Espais de Recerca de Feina


El programa d'orientació laboral Espais de Recerca de Feina, compleix el seu primer any a l’Imet amb un 35 % d'inserció.
Categoria: TreballL'Espai de Recerca de Feina és un programa que té per objectiu potenciar l'ús de les noves tecnologies per afavorir la inserció laboral dels usuaris en recerca activa de feina, juntament amb el suport del personal tècnic d'orientació. Durant el primer any d'aquest programa han passat pel centre unes 200 persones, amb un 35% d'inserció.


L’Espai de Recerca ofereix dos serveis ben diferenciats. Per una banda, la Recerca Activa de Feina, dirigida a aquelles persones amb coneixements d’informàtica. Durant 8 sessions realitzen una cerca intensiva de feina a través d’Internet, on es potencia l’ utilització dels següents recursos:

  • L’ús de portals d’ocupació, metabuscadors, autocandidatura dirigida, Networking, etc.
  • L’ús de les Xarxes Socials per a la cerca de feina: Twitter, LinkedIn, Facebook, etc…
  • Millora de les tècniques de recerca: adaptar el CV i la carta de presentació a l’oferta i l’empresa.
  • “Inputs” d’informació específica: com afrontar l’entrevista de treball, la gestió del temps, la motivació vers la recerca de feina, etc.
  • Suport individual de les tècniques d’orientació per millorar l’ocupabilitat de les persones participants. I de forma grupal, afavorir l’intercanvi d’informació i la realització d’una gestió del coneixement que aporta valor afegit a la recerca de feina.Per l’altra banda, la Iniciació a la Navegació per Internet, dirigida a aquelles persones que tenen un nivell baix de coneixements informàtics. Durant dues sessions es treballa la millora de les habilitats per poder iniciar-se en la cerca de feina via Internet.

Durant l’any 2015 es continuarà desenvolupant el programa d’Espais de Recerca dirigit a aquelles persones en recerca activa de feina i que prèviament estiguin donades d’alta al SOC com a demandants d’ocupació.


Data Publicació: 12/01/2015