Campanya de Setmana Santa: on puc trobar feina?


Una de les prioritats de l’IMET és oferir eines, mitjans, informació actual i útil als ciutadans i a les ciutadanes de la nostra comarca que els proporcioni més oportunitats per aconseguir ocupar un lloc de treball. En aquesta línea, us indiquem aquells sectors que, en la temporada de Setmana Santa, tenen un augment en la seva producció i que, per tant, precisen contractar personal de forma temporal. Aquí teniu els que destaquen:

Categoria: IMET

§ SECTOR TURISME I HOSTALERIA. Tot i la situació generalitzada de crisi i de retenció de consum, l’època de Setmana Santa implica, tradicionalment, una pujada del nombre de turistes que ens arriba a la nostra comarca. Hotels, bars, restaurants, gelateries, establiments de menjar preparat per emportar, menjar ràpid, càterings, càmpings... han de reforçar les seves plantilles per donar sortida a la demanda de serveis. Els perfils que solen precisar són cambrer/a, ajudant/a de cambrer/a, cuiner/a, ajudant/a de cuina, recepcionista i animador/a turístic/a.

Haurem de tenir en compte que les empreses d’aquest sector que contracten personal durant el període de Setmana Santa, solen confiar amb les mateixes persones per a la temporada d’estiu. Així, normalment , les mantenen a jornada parcial (caps de setmana i festius), de Setmana Santa a l’estiu, moment en què els amplien el contracte a jornada completa. Per tant, si esteu en situació de recerca de feina, aprofiteu aquest període per a portar a terme la vostra recerca i tenir més assegurada una possibilitat de feina per a l’estiu.

§ SECTOR LLEURE INFANTIL. Les vacances escolars augmenten les demandes de professionals i espais de lleure per a la cura dels infants: esplais, parcs infantils, ludoteques o bé cangurs a domicili... El perfil més sol·licitat és el de monitor/a de lleure.

§ SERVEIS DE NETEJA I JARDINERIA. La Setmana Santa també significa l’arribada del bon temps. Per això, les persones o comunitats de veïns que tenen jardins, o bé persones que tenen segones vivendes per la comarca, tenen la necessitat de posar-ho tot a punt. També es produeix un augment en la neteja i en el manteniment de piscines. Els perfils que solen precisar són mosso/dona de neteja en general, mosso/dona de neteja i manteniment de piscines, netejador/a de vidres, jardiner/a i/o ajudant/a de jardiner/a.

§ SERVEIS DE GUARDA D’ANIMALS. Per Setmana Santa hi ha gent que marxa de vacances i que necessiten que els cuidin els seus animals. Per aquest motiu, les residències d’animals, sobretot de gossos i gats, veuran augmentades les seves demandes. Els perfils que solen precisar són cuidador/a d’animals i mosso/dona de neteja i manteniment de les instal·lacions.

§ PASTISSERIES. Una de les nostres tradicions més seguides és menjar la Mona el Dilluns de Pasqua. Això fa que les pastisseries augmentin la seva producció de pastissos. Els perfils que solen precisar són de pastisser/a i dependent/a de pastisseria.

§ LLIBRERIES i FLORISTERIES. A l’abril, amb el dia de Sant Jordi, es produeix un fort creixement en la venda de llibres i roses. El perfil que solen precisar és el de dependent/a.

§ OFICIS MÉS DEMANDATS AL 2n. TRIMESTRE DE 2009. Segons estudis realitzats a l’IMET durant l’any 2009, els oficis més demandats al llarg del 2n. trimestre de 2009 (abril, maig i juny) van ser, per ordre de demanda:

ü Comercial

ü Cambrer/a

ü Dependent/a

ü Cuiner/a