Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


L'IMET ORGANITZA ELS ACTES EMMARCATS DINS EL PROJECTE TREBALL ALS BARRIS

Categoria: MATI-OTL

 

L'objectiu general dels actes és sensibilitzar la ciutadania envers la inclusió social de les persones amb disCAPACITAT intel·lectual i les seves possibilitats laborals.

L’exposició i la taula rodona coincidiran amb el dia 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Es pretén mobilitzar el suport a la dignitat, el dret i el benestar de les persones amb discapacitat, afavorint la presa de consciència en els guanys socials que es deriven de la seva inclusió en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

La clau per eliminar les barreres que limiten la inclusió d’un col·lectiu és promoure un canvi en aquelles actituds i prejudicis que pugui tenir la ciutadania i que es transformin en actituds de recolzament i reconeixement. Per aquest motiu, no només ens hem de centrar en treballar amb la persona que té una discapacitat, sinó que hem d’incidir en el seu entorn social, fent visibles els seus potencials i donant a conèixer la seva realitat. Rebutgem allò que ens fa por i ens fa por el que no coneixem.

Dins del marc del projecte “Treball als Barris”, desenvolupat per l’Aj. de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb l’IMET, es porten a terme diferents accions per afavorir les possibilitats d’inserció sociolaboral dels col·lectius de persones amb problemes de salut mental i/o discapacitat intel·lectual del Nucli Antic de la ciutat.

Prèviament a aquestes accions, es portarà a terme una roda de premsa.

Data: 25/11/2013

Hora:10 h

 

Es portaran a terme tres actes:

1) Inauguració de l’Exposició fotogràfica “Fent camí. Fotografies de Sergi Balaguer i Núria Porras.”

Data: 29/11/2013

Hora: 18 h

Dates de durada de l’exposició: Del 29/11/2013 al 05/01/2014

 

2) Taula rodona “Teniu la paraula: Realitats i mites envers les persones amb disCAPACITAT”

Data: 03/12/2013 (Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat)

Hora: 19 h

 

3) Activitat infantil. Conte “El cassó d’en Gerard”, explicat per Carme Jariod

Data: 14/12/2013

Hora: 10.30 h

Tots els actes es duran a terme al Centre d’Art Contemporani La Sala
C. Joaquim Mir, 12 - Vilanova i la GeltrúData Publicació: 19/11/2013