Cicle de xerrades


Des de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) continuem, un curs més, amb el Cicle de Xerrades, amb la finalitat d’abordar temes relacionats amb l'educació, proporcionant informacions i recursos i donant suport a la tasca educativa de les famílies.

Categoria: Educació

Aquestes xerrades, adreçades prioritàriament a les famílies, estan obertes a la participació de les AMPAs, docents, psicòlegs, pedagogs... i també a qualsevol persona interessada en el tema.

 

Per aquets curs 2012-2013, des de l’IMET hem previst realitzar un total de 8 xerrades i us anirem informant de cadascuna d’elles oportunament.

 

Durant el mes de NOVEMBRE us oferim:

Com reduir el fracàs escolar? La solució inesperada de la coeducació.

 • Data: 13 de novembre de 2012
 • Horari: de 17.30 a 19.30 hores
 • Ponent: Daniel Gabarró Berbegal, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, autor de diversos llibres i col·laborador habitual del programa l'Ofici de Viure de Catalunya Ràdio.
 • Dirigit a personal docent i persones amb responsabilitats al món de l’educació, així com mares, pares i responsables de centres d’esplai.
   •  

Contingut: Xerrada – debat per investigar sobre les diferents causes del fracàs escolar i la forma d’abordar-les, tenint en compte la relació entre aquest i el gènere. D’aquesta manera entendrem on cal focalitzar els nostres esforços de cara a incrementar l’èxit acadèmic de l’alumnat.

Després d’aquesta xerrada les persones assistents tindran unes primeres idees per anar transformant la tasca diària. Un enfocament innovador i altament útil.

La Disgrafia: un problema emergent a l'escola.

 • Data: 28 de novembre de 2012
 • Horari: de 17.30 a 19.30 hores
 • Ponent: Anna López. Directora del Gabinet de Grafologia Aplicada +grafo. Diplomada en Grafopsicologia en Orientació Familiar i Professional per la UAB i Diplomada en Peritatge Grafopsicològic, Grafoanàlisi, Grafopatologia i Test projectius gràfics (UAB).
 • Dirigit a pares i mares amb fills en edat escolar, professors i mestres, psicòlegs, pedagogs, logopedes i professionals en contacte directe o indirectament amb els nens i adolescents, així com també a qualsevol persona interessada en aprofundir en l’estudi de l’escriptura infantojuvenil.
   •  

La Disgrafia (mala lletra) es detecta com un gran problema en el món educatiu, i contribueix en gran mesura, al baix rendiment acadèmic i al fracàs escolar.

La Grafopsicologia Infantil, destinada a l’estudi del desenvolupament emocional i grafomotriu de l’escriptura dels nens i adolescents, actua com a tècnica auxiliar a la tasca educativa, pel fet de detectar les alteracions i trastorns en les escriptures infantils.

La participació dels assistents serà un eix important, per tal de saber captar les alteracions gràfiques en les diferents etapes escolars.

 

 

Cal formalitzar la inscripció a: www.imet.cat, a/e: clorente@imet.cat o tel. 93 814 04 40

Inscripció gratuïta. Places limitades.