Valoriza i Decathlon: empreses compromeses amb la inclusió, tornen a contractar persones amb discapacitat


Valoriza Serveis Medioambientals ha contractat aquest estiu dues treballadores del Projecte Timol. Decathlon Sant Pere de Ribes torna a incorporar un treballador del nostre projecte.

Categoria: IMET

El Timol es un projecte que dóna suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que volen treballar en empreses normals (no especials) i a les empreses que aposten per donar-les l’oportunitat d’accedir al treball com tothom.

Tant l’empresa Valoriza com Decathlon de St. Pere de Ribes, són un exemple d’empreses de la comarca compromeses amb la inclusió socio laboral de les persones amb discapacitat amb les què es treballa des de l’IMET. Ambdues empreses han eliminat, de forma continuada, les barreres d’accés a la feina i, a l’hora d’incorporar personal nou a la plantilla el que valoren és la capacitat de la persona per fer la feina, deixant a un marge els estigmes i prejudicis.

La Yolanda va començar a treballar a Valoriza el mes de juliol per cobrir substitucions d’estiu i el mes d’agost es va incorporar la Thais. Totes dues manifesten estar molt contentes amb la feina i amb la rebuda que han tingut per part de l’empresa. Aquesta empresa ja havia contractat altres treballadors del projecte Matí.

Aquest passat mes de juliol l’Ezequiel es va incorporar a l’equip de la secció de natació del Decathlon de Sant Pere de Ribes, i d’aquesta manera ja seran 6 les persones dels projectes Timol i Matí que hi han treballat, 1 d’elles amb contractació indefinida.

Enviem el nostre agraïment a aquestes empreses que, dins el marc de crisi actual, mantenen ferms els seus valors i contribueixen a que no es perdin en l’oblit els avenços socials assolits fins ara. No és la discapacitat el que fa difícil la vida, si no els pensaments i les accions dels demés.