Empresa del mes: Canela en Polvo


Botiga de productes eròtics.
Categoria: IMET


Entrevistem a Marina Pujante, emprenedora i propietària de Canela en Polvo, una botiga eròtica que vol canviar la creença de que el sexe és tabú. Un negoci amb una cuidada imatge, divertit i intuïtiu.

 

Per què vas decidir crear la teva empresa? Què et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
Sempre he tingut el pensament de tenir la meva pròpia botiga, des de ben jove, quan pensava en el meu futur professional em veia portant un negoci, bé de roba, complements, cosmètica… Del que fos, però sense que ningú em manés i tenint llibertat per a treballar al meu aire.

No m’hagués imaginat mai que al final obriria una botiga de productes eròtics, doncs, fins fa poc, era un món desconegut per a mi. Tot i això, estic convençuda de que ha estat una molt bona elecció, ja que aquí a Vilanova no tinc gaire competència i és un mercat sense explotar, amb cada dia més demanda.

La meva gran motivació ha estat el fet de proposar-me a mi mateixa realitzar el meu somni i complir-lo, tot i que al principi no sabia ni per on començar…(rialles)

A què et dedicaves abans?
Sempre he treballat com a dependenta del sector comerç. L’última temporada, però, al no trobar treball com a dependenta, vaig estar treballant com hostessa de promoció en diversos esdeveniments a través de l’empresa de la meva cunyada, que és qui em porta ara tot el tema dels comiats de solters i solteres.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quan temps ha passat?
Diria que uns dos mesos… (rialles) La veritat és que tot va ser molt ràpid, gairebé ni em va donar temps de pensar en el que estava fent! Tan aviat com vaig contactar amb la franquícia, tot es va posar en marxa per si sol. Semblava que el primer pas em portava a fer el següent i així successivament, fins al moment d’aixecar la persiana el primer divendres de juny al vespre!

Que és el que milloraries en el procés de creació d’empresa?
Em penso que res… Totes i cada una de les accions que vaig fer durant el procés estaven clares a l’hora de tirar-les endavant. Tot i que van ser decisions ràpides, sabia que eren decisives per al resultat final, així que les vaig estudiar totes meticulosament en el mínim temps possible. Tant sols vaig trobar-me alguna complicació que altra amb el banc -com era d’esperar-, una mica de nervis, pressió, tensió... però ara ja està tot solucionat!

Com va sorgir el nom comercial?
Hauríeu de preguntar-li al Ricardo, el director general de la franquícia… No va ser idea meva, així que no sabria explicar-ho… Però de totes maneres, si l’hagués hagut de triar jo, em penso que de tots els que haguessin sorgit, Canela en Polvo hauria estat el millor!

Quins són els teus objectius?
Ara mateix el més important per mi és fer-me un lloc a Vilanova i a la comarca del Garraf, i convertir-me en un punt de referència no només amb els productes de la botiga, sinó també amb les reunions tuppersex, els comiats de solters i solteres, a més dels altres serveis que oferim per a esdeveniments i festes.

Més endavant, si tot va bé -cosa de la que n’estic totalment convençuda- (somriu orgullosa), m’agradaria créixer al costat de tot l’equip de Canela en Polvo, obrint algun altre establiment.

Inclús m’agradaria obrir una altra botiga però d’una altra activitat completament diferent. Són idees que volten pel meu cap, però que, de moment, al meu cap es queden! (rialles)

Què és el que aconsellaries a un/a nou/va emprenedor/a?
Els aconsellaria que si realment estan convençuts de que el que volen és emprendre un projecte, que s’ho proposin i facin el primer pas, que les coses que han de ser, sorgeixen per si soles, només es necessita una mica d’empenta.

Això si, que no es deixin portar per la il·lusió i siguin conscients i realistes amb el que estan fent. A vegades el que més ens agrada no és la millor idea o la més encertada de totes les opcions que puguem tantejar.

Ser empresària: un somni o una necessitat?
Jo penso que més bé és un somni, al menys per a mi ho ha estat sempre… Suposo que depèn molt de la situació de cadascú, de les dificultats que se li presentin, com les assumeixis i les ganes que hi posis. Tot comporta esforç i dedicació en aquesta vida, i has de estar preparat per fer front a qualsevol inconvenient que se’t presenti al llarg del camí, però si ho fas amb ganes i optimisme, tot, tard o d’hora, té la seva recompensa!

On et podem trobar?
Al carrer Almirall Colom, 6, de Vilanova i la Geltrú, de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 21:00 i els dissabtes de 11h a 13:30 i de 17:30 a 21:30.

www.canelaenpolvo.com
www.facebook.com/canelaenpolvo.vng
vilanova@canelaenpolvo.com
canelaenpolvovng@hotmail.com
938930501 / 677157739