Cultura emprenedora a l’escola primària


El proper 8 de juny a la plaça de la Vila tindrà lloc un mercat de productes elaborats per alumnat de diverses escoles vilanovines que treballen seguint la metodologia de l’emprenedoria a l’escola. Les escoles participants en aquest projecte són L’Arjau, Sant Jordi, Ginesta, Pasífae, Llebetx, L’Aragai i Santa Teresa de Jesús.

Categoria: Educació

El proper 8 de juny a la plaça de la Vila tindrà lloc un mercat de productes elaborats per alumnat de diverses escoles vilanovines que treballen seguint la metodologia de l’emprenedoria a l’escola. Les escoles participants en aquest projecte són L’Arjau, Sant Jordi, Ginesta, Pasífae, Llebetx, L’Aragai i Santa Teresa de Jesús.Desenvolupar la "Cultura emprenedora a l'educació primària" és per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú un dels objectius encaminats a provocar un canvi pedagògic en les capacitats, valors i actituds dels nens i nenes en edat escolar. Desenvolupar competències pròpies de l’esperit emprenedor: la creativitat, la presa de decisions, la motivació, la responsabilitat, la comunicació, la constància, el treball en equip, la planificació, l’assumpció de riscos, etc. En definitiva que, en un futur, els nostres nens i nenes siguin joves compromesos amb la societat.

El projecte segueix una metodologia mitjançant activitats creatives i innovadores que desenvolupin aquests valors, a través de les matèries curriculars de primària. El projecte aporta suport metodològic, recursos didàctics i assessorament tutoritzat per part de l’IMET al professorat i als centres implicats. També es compta amb altres recursos proporcionats per la col·laboració dels agents vinculats al món empresarial del territori.

Sota aquest context, l’àrea d’Educació del Campus Universitari de la Mediterrània programa el curs "Cultura emprenedora a l’escola primària" el qual tindrà lloc del 9 al 13 de juliol a l’EPSEVG-UPC. El curs pretén difondre la cultura emprenedora a les escoles primàries a través dels mestres, donar a conèixer la metodologia que utilitza el treball transversal al currículum i fer extensives les competències pròpies de les persones emprenedores.

L’apunt

Els cursos de l’àrea d’Educació coordinats per l’IMET compten amb el suport de la Regidoria d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la qual subvencionarà una part dels cursos als docents dels centres d'ensenyament de Vilanova i la Geltrú. El preu dels cursos especificats al web www.campusmed.net serà de 50€ per aquest col·lectiu.