Reconeixement de l'IMET com a Agència de Col·locació Comarcal


Aquesta autorització permetrà a l'IMET realitzar serveis com la valoració de perfils o la selecció de personal i accedir a línies d'ajut que fins ara no tenia al seu abast.

Categoria: IMET

La regidora d'Ocupació, Ariadna Llorens i el gerent de l'IMET, Salvador Baig, amb els mitjans de comunicacióL'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) ha estat autoritzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat, a esdevenir Agència de Col·locació de la comarca del Garraf.

Aquest reconeixement suposa que l'IMET oferirà a les persones que s'hi adrecin informació professional i laboral; valoració dels perfils, aptituds i coneixements; orientació laboral i professional personalitzada; selecció de personal i intermediació i itineraris d'orientació i inserció adaptats per a col·lectius especials. A més, el fet d'esdevenir una Agència de Col·locació comarcal, permetrà accedir a una línia de subvencions que fina ara no estaven a l'abast de l'IMET pel fet de no comptar amb aquest reconeixement.

a primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens ha explicat que "aquest reconeixement és un pas important per assolir el pes estratègic i la capitalitat que ha d'ostentar Vilanova i la Geltrú en aquest àmbit i que a partir d'ara comptarà amb el recolzament d'una autorització oficial". En aquest sentit, la regidora Llorens ha afegit que essent que l'IMET compta amb un 35% d'usuaris de la comarca del Garraf "volem ser qui capitalitzi i lideri aquest tema a la comarca".

Des de l'IMET s'ha fet aquest pas de demanar el reconeixement com a Agència Comarcal de Col·locació amb l'objectiu de posicionar-se dins la xarxa estatal de centres certificats que hi ha actualment. Aquest fet, segons la regidora d'Ocupació "ha de facilitar-nos totes les estratègies nacionals per a l'ocupació". Per la seva banda el gerent de l'IMET, Salvador Baig, ha explicat que fins ara les agències de col·locació solien ser empreses privades però en aquest cas "som un dels primers ajuntaments catalans que ha aconseguit aquest reconeixement".

Independentment d'aquest nomenament, l'IMET ofereix serveis integrals d'atenció a les persones que busquen feina com ara l'InfoIMET: finestreta única per a l'atenció de la ciutadania en relació a la demanda de feina; Suport en la recerca de feina a través d'un espai de recerca activa de feina:Club de la feina; Taller d'orientació complementaris de desenvolupament de competències; Servei de prospecció empresarial; Servei d'assessorament en creació d'empreses i suport a l'emprenedoria; servei de treball en suport per a col·lectius amb dificultats especials i servei de formació per a persones aturades, complementària o alfabetització informàtica.

 

Font de la notícia: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=10883109