Pati Obert


Coincidint amb l’inici del curs escolar i gràcies a la voluntat del nou govern, el passat dissabte 17 de setembre es va tornar a posar en marxa el projecte Pati Obert.

Categoria: Educació

 

Aquest projecte consisteix en obrir els patis i les instal·lacions esportives exteriors de vàries escoles de la ciutat per tal que la ciutadania els pugui usar, fora del seu horari lectiu, com un espai públic més.

El Pati Obert va néixer l’estiu de 2010 davant la necessitat de donar resposta a la demanda social d’ús d’uns espais que estaven en desús durant importants espais de temps (caps de setmana i vacances escolars). Així, es va fer una prova pilot a l’escola Ginesta i, donat l’èxit d’acollida del projecte, s’hi van sumar tres escoles més: Llebetx, Canigó i L’Arjau.

El projecte, impulsat per diferents regidories de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, possibilita que la ciutadania pugui ocupar uns espais públics per a un ús lúdic i esportiu que ha suposat avançar una mica més per a aconseguir una ciutat cada cop més a la mida de les necessitats de les persones que hi viuen.

Els períodes i horaris d’obertura d’aquests espais són:

Escola Ginesta: els dissabtes i diumenges, dels mesos de setembre a abril, de 10 del matí a 1 del migdia i de 3 a 7 de la tarda.

Escola Llebetx: els dissabtes de 3 a 7 de la tarda i els diumenges de 10 del matí a 7 de la tarda, dels mesos de setembre a abril.

Escola Canigó: els dissabtes de 3 a 7 de la tarda i els diumenges de 10 del matí a 7 de la tarda, dels mesos de setembre a abril.

Escola L’Arjau: els dissabtes de 3 a 7 de la tarda i els diumenges de 10 del matí a 7 de la tarda, els mesos de setembre a abril.

També s’obriran les instal·lacions els mesos de maig, juny i juliol, amb un horari més ampli que, en aquests moments, resta pendent de confirmar.