Projectes de cooperació internacional


El Campus Universitari de la Mediterrània i l’Associació Europa Som Tots organitza el curs EML, una eina per a la gestió de projectes de cooperació internacional el qual tindrà lloc el 13, 20 i 27 de setembre i el 1 d'octubre a l'EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú.

Categoria: IMET

La cooperació internacional s’ha convertit avui en dia en un assumpte de gran importància per a governs, institucions i organismes arreu del món atès que és l’instrument principal que tenen governs i ciutadania per sumar-se al compromís de construir un món més just i solidari i per garantir l’accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d’arreu del món.

D'aquesta manera el Campus Universitari de la Mediterrània i l’Associació Europa Som Tots organitza el curs EML, una eina per a la gestió de projectes de cooperació internacional el qual tindrà lloc el 13, 20 i 27 de setembre i el 1 d'octubre a l'EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. El curs compta amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, dels Ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Sant Pere de Ribes, i amb la col·laboració de Garrafterrani, Eurolocal i el Consell Municipal de Cooperació de Sant Pere de Ribes.

El curs vol donar a conèixer el funcionament del cicle complet de projectes de cooperació internacional, a través de l’ús de l’eina Enfocament del Marc Lògic (EML), per tal de descobrir les possibles incoherències del projecte i dels seus apartats. Presentar els diversos sistemes de control i anàlisi existents (fitxes, arbres de problemes, transectes…), l’anàlisi de la participació i l’elecció argumentada d’una alternativa entre les diverses possibles. Difondre el domini de la fase d’execució i el diversos tipus avaluacions possibles, per tal que tant els tècnics municipals de cooperació internacional com els membres de les ONGD’s esdevinguin crítics i selectius per gestionar amb eficàcia els recursos que tenen al seu abast.

L’apunt

La cooperació internacional també ha esdevingut un element clau per a les universitats que, en els darrers anys, han assumit un gran protagonisme i han posat en marxa activitats i projectes de cooperació educativa i activitats de sensibilització amb universitats i entitats d’altres països.