Crea el teu propi videojoc!


El Campus UNiversitari de la Mediterrània presenta el curs de creació de videojocs Introducció a Unity 3D.
Categoria: IMET

L’Estat espanyol lidera el rànquing de consumidors de videojocs i és una de les majors potències compradores, que es situa en el quart lloc a nivell europeu, i la sisena en el món. Aquesta indústria mou més de 1.500 milions d'euros l'any i dona feina a prop de 10 mil persones. Aquestes dades han fet possible que "el sector del videojoc s'incorpori al pla de recolzament a les industries culturals del govern". (El País, 26/03/2009).

El producte del videojoc a més, s'està convertint en un mitjà i un canal de comunicació que empeny el desenvolupament tecnològic en altres sectors no lúdics com són: la docència i els projectes educatius, la medicina, la simulació i la realitat virtual, l'arquitectura, les aplicacions industrials o la publicitat, per citar alguns exemples.

Però, tot i la importància d'aquestes xifres i la preeminència que està adquirint el sector, la força d'aquesta indústria no ha avançat al mateix ritme pel que fa a la producció i el desenvolupament autòcton. Existeix una carència de professionals qualificats que posa en evidència la necessitat de formació en l’àmbit de la creació de videojocs.

En aquest sentit, el Campus Universitari de la Mediterrània presenta en la seva programació d'estiu un curs sobre la creació de videojocs.. El curs, sota el títol "Introducció a Unity 3D" es basa en la creació d'un videojoc senzill utilitzant el motor gratuït Unity 3D. Unity 3D és el programa per crear els jocs 3D de vídeo o un altre contingut interactiu com visualitzacions arquitectòniques o animacions3D en temps real. Integra quasi totes les necessitats indispensables per crear el videojoc.

Funciona tant en Windows com en Mac OS X, i pot produir jocs per a diferents plataformes:Windows, Mac, Wii, iPad, iPhone i, ara també, per PlayStation 3 i Xbox 360. També potimportar aquests jocs a navegadors gràcies al seu plug-in, compatible amb InternetExplorer, Mozilla Firefox, Safari, Netscape, Opera, Google Chrome i Camino.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web del CUM www.campusmed.net . L'enllaç concret del curs és: http://www.campusmed.net/cat/curs.php?id=1149