prova la web

Aquests dies moltes persones tenen pressa per llançar les seves botigues a Internet per mirar d’aprofitar la campanya de Nadal. Abans, però, de dur a terme la inauguració, convé realitzar unes proves bàsiques per intentar assegurar l’èxit del nostre comerç electrònic.

Proves imprescindibles prèvies al llançament

Compatibilitat i adaptabilitat
La compatibilitat del navegador es realitza amb un test com CrossBrowserTesting per garantir que el teu lloc web és compatible amb els principals navegadors. Respecte l’adaptabilitat del lloc web, és a dir, que es pugui visualitzar en qualsevol dispositiu, ho pots saber amb Responsive Design Checker.

Contingut
Important, revisa que no hi ha errors gramaticals i ortogràfics, el format i l’homogeneïtat d’apartats, les llistes i els encapçalats, la informació de contacte de l’empresa, la mida de les imatges, la seva posició i utilitat i, finalment, la informació de producte: preu, descripció, imatges, talles, etc.

Funcionalitat
La teva botiga en línia és un lloc interactiu, per això has de comprovar que tots els enllaços, botons, imatges o texts porten a la pàgina adequada, verifica que els enllaços externs, com els de les xarxes socials, s’obren en una finestra nova, crea comptes d’usuari de prova, fes comandes utilitzant tots els mètodes de pagament que ofereixis, prova tots els idiomes i, si vens a diversos països, fes proves amb diferents divises.

Experiència d’usuari
Assegura’t que navegar pel teu lloc sigui fàcil i còmode. Prova tu mateix. Imagina que ets un client que visita la botiga per primera vegada. Demana als teus amics que provin. Demana’ls que realitzin certes accions o busquin informació concreta i observa els seus comportaments. Contracta un servei professional de proves. Les proves d’usabilitat de llocs com UserTesting.com són una magnífica inversió.

Si totes aquestes proves donen com a resposta un OK, la teva botiga en línia està a punt per ser publicada i començar a generar visites i negoci.

Font: Pymes y Autónomos
Imatge: GotCredit

Proves a realitzar abans de llançar la teva botiga a Internet
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà