mòduls IRPF autònoms

Segons càlculs de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms, gairebé 300.000 autònoms dels sectors de la construcció i de la indústria es veuran obligats a passar al sistema d’estimació directa en lloc de tributar pel sistema de mòduls, com venien fent fins ara.

En concret, seran 200.000 autònoms de la construcció i altres 90.000 autònoms del sector de la indústria dels que, des de l’última reforma fiscal del Govern, hauran de cotitzar per estimació directa, a més de canviar el seu sistema de liquidació d’IVA a la fórmula general.

Una reforma que afecta els autònoms acollits a mòduls en sectors com la indústria tèxtil, la indústria alimentària (excepte la indústria del pa o de la brioixeria), i la indústria mecànica, a més de la construcció i instal·ladors.

En el cas del comerç, però, la nova norma estableix que només sortiran de mòduls aquells autònoms que facturin més de 250.000 euros o més de 125.000 euros en factures a empreses.

I cal esperar noves reformes en el sistema de mòduls. Alguns partits polítics amb opcions a governar ja han manifestat la seva intenció d’eliminar un sistema que, des de la seva òptica, és intrínsecament fraudulent. El més probable és que, finalment, deixi de ser una alternativa perquè els autònoms puguin tributar, passant tots ells al sistema d’estimació directa.

Font: Pymes y Autónomos
Imatge: BEV Norton

Gairebé 300.000 autònoms hauran de renunciar a mòduls a partir de 2016
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà