Quantes vegades has escoltat allò de que el teu negoci ha d’estar a Internet? I apostaria a que també has sentit a dir coses dels blocs, tot i que no estàs gaire segur de què va. Et diuen que això de les webs i els blogs et podria anar bé perquè el teu negoci sigui visible a Internet. Llavors, comences a preguntar i quelcom vas entenent, però dius:

– mmm… Crec que, això dels blocs, no està fet per mi…

I és que, al final, després de tot, et preguntes… Per a què em serveix tenir un bloc per al meu negoci?

avantatges de tenir un blog

En aquest article t’ofereixo algunes claus perquè comprenguis el que un bloc pot fer pel teu negoci.

Un blog és l’aparador perfecte per al teu negoci, una forma de convidar a la gent a que coneguin els teus productes o serveis. No importa si tens un local, una empresa o un projecte, en qualsevol cas, tenir un blog, dona valor als teus serveis o productes.

Podràs demostrar els teus coneixements i experiència parlant al blog i posicionar-te com un expert en el producte que vens o a l’àrea dels serveis que ofereixes.

Quan publiques a un blog, atreus persones interessades del tema del que escrius, persones amb problemes que tu pots resoldre amb els teus consells.

– Vinga, vale.. ho entenc una mica millor, però… (sempre hi ha un però).

Què sé jo de crear blogs?

Et donaré el nom d’una eina molt útil i fàcil d’aprendre i fer servir, el seu nom és WordPress.

Aquesta aplicació és gratuïta, i en poc temps pots tenir una web-blog d’aspecte professional i sense saber res de res de programació web, ni disseny, ni res per l’estil..

Sí, té una corba d’aprenentatge inicial, hi ha alguna que altra indigestió tècnica -per cert, força més senzilles del que t’estàs imaginant…-, però és quelcom que superaràs ràpidament.

A canvi, seràs capaç de crear, mantenir i publicar totes les actualitzacions que necessitis a la teva web-blog i pels teus propis mitjans. Llibertat i independència total per administrar el teu negoci on-line. No sona bé?

Però encara penses…

– Encara puc resistir-me una mica més perquè…

El meu negoci ja està a Facebook i altres xarxes socials, no necessito un blog

Ara intentaré aclarir-te una mica la diferència entre la teva casa, és a dir, la teva web-blog, i una pàgina a les xarxes socials.

Escriure a Facebook o a qualsevol altra xarxa social, és donar-li tots els teus continguts als gegants. Tot el que publiques no et pertany, és d’ells. Estàs disposat a oferir aquest regal a Facebook i companyia?

I, a més, una cosa has de tenir clara: els amics o els “m’agrada” de les xarxes no sumen a la caixa del teu negoci. No estic dient que deixis de publicar a Facebook, sinó que publiquis per difondre la teva pròpia casa digital. Publica per fer sonar el “cling” de la teva caixa registradora.

– Mmm… però és que no se’m dona bé escriure.

I la meva resposta és que no es tracta de ser un Cervantes o Neruda, no cal. A escriure s’aprèn, hi ha tècniques, i, a més, estaràs escrivint sobre un tema que coneixes bé, sobre el teu negoci.

– I si no tinc idees per escriure?

T’explico el secret per tenir-ho fàcil. Has d’escriure sobre:

– El que t’apassiona.
– El que tu domines més.
– La història del teu negoci.
– Els beneficis que tenen els teus productes per als teus clients.
– Els problemes que poden tenir els teus clients.
– Les soluciones que els pots donar.

– Vale, vale, però si el meu negoci és aquí, a peu de carrer, ja em veu tothom…

Saps que hi ha molta gent que, abans de comprar, cerca a Internet on fer-ho?

Vols estar a la llista de possibilitats o penses deixar que els teus competidors s’emportin el gat a l’aigua?
No vols que els teus clients llegeixin els teus consells i pensin “sí, aquesta persona sap del que parla, compraré en el seu negoci”?

– Però si jo ja tinc una botiga on-line…

Un bloc és el complement ideal per la botiga.

El bloc t’ajudarà a destacar entre la competència. A Google li agraden molt els blocs i, escrivint un, farà que apareguis més amunt en els resultats del cercador que els teus competidors.

– El cert és que, amb la que està caient, no estem per a inversions…

Tenir un bloc és molt més barat del que penses

wordpress

Per començar, hauràs d’invertir en un domini (el nom) i en un hosting (on allotjar el lloc), el que pot rondar els 100 € anuals. Et sembla molt per al teu negoci?

L’eina amb la que treballaràs el teu contingut serà WordPress. És gratuït.

Què potser necessites una mica de formació per començar? Potser sí… Però, a aquestes alçades, permet-me una cita molt interessant:

Buida la teva cartera a la teva ment i la teva ment omplirà la teva cartera. Benjamin Franklin

Si tens el coneixement i els mitjans:

– T’imagines donar vida al teu negoci sense dependre de ningú?
– Aconseguint atreure als teus clients?
– Aconseguir que els teus clients et trobin?

Així, no creus que el teu negoci es mereix un regal de Nadal? Pensa, si el teu negoci millora, la teva vida també millorarà.

S’acosten dies de balanços i propòsits per al nou any i, definitivament, posar-te mans a l’obra i crear el teu web/bloc ha de figurar a la teva llista d’objectius per al 2016.

Explica’m les teves inquietuds, necessitats, dubtes. Però t’aviso: t’intentaré convèncer de que un bloc és el que necessita el teu negoci.

Font: Andrea Collazo
Persona emprenedora, creativa, comunicativa, incansable aprenenta. T’ajudo a complir els teus somnis emprant les noves tecnologies.

Avantatges de tenir un blog
Etiquetat a:            

Un pensament en “Avantatges de tenir un blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà