i tu jugues en català?

Les botigues de joguines es preparen per al Nadal. Tenen els magatzems plens de novetats i els prestatges ben endreçats. La campanya de venda de productes lúdics més important de l’any és a punt de començar.

I els clients aviat faran les llistes dels regals que volen fer. Un dels aspectes que poden incidir en les seves decisions de compra és la llengua dels jocs, en cas que sigui un joc de taula, una nina que parla, un joc d’ordinador… Per això, els establiments adherits a la campanya “I tu, jugues en català?”, que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística, facilitaran la tria d’aquest tipus de joguines agrupant-les en un mateix espai ben visible.

L’impuls que es pretén donar a les joguines en català obeeix a la forta desigualtat en l’oferta de jocs en català que representa una dificultat per al consum còmode d’aquest tipus de productes. Per tant, les botigues de joguines estant contribuint a facilitar les expectatives dels seus clients a l’hora de fer la carta als Reis.

Els establiments de Vilanova i la Geltrú que han estat participant en aquesta campanya des del 2014 són Juguettos, Magatzems Chacón, Abacus, Imaginarium i La Guirnalda. També hi ha altres establiments del Garraf i de l’Alt Penedès que hi participen i que podeu consultar al nostre web.

Paral·lelament, s’organitzen altres activitats de difusió de les joguines en català. Per a la campanya d’aquest Nadal, a l’Alt Penedès i el Garraf proposarem un concurs digital sobre “Dites juganeres” que comptarà també amb el suport dels establiments de joguines.

De fet, en l’àmbit de tot Catalunya s’estan desplegant moltes activitats de promoció dels productes lúdics en català que impliquen no solament els punts de venda sinó també els fabricants o les entitats com ara ludoteques, ateneus, casals de barri…

Aquesta acció conjunta de les institucions públiques, de les empreses, dels comerços i de les entitats culturals genera una dinàmica general de complicitat que afavoreix la normalitat en el consum de productes en la llengua pròpia del país. És, doncs, un exemple d’aposta pels drets culturals locals enfront d’unes dinàmiques de consum que tendeixen cada vegada més a la globalització uniformadora.

Més informació:
Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
CNL de l’Alt Penedès i el Garraf
Consorci per a la Normalització Lingüística
Rasa del Miquelet, 16
Tel. 93 811 57 73
vngcat@cpnl.cat

Joguines en català a la vista!
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà