twitter

A Twitter, com més visual ets, més atenció dels teus usuaris aconsegueixes. No és res nou, ni tampoc un secret, però és molt cert, útil i que no tothom sap. Ja no parlo d’incloure imatges acompanyant un text o un text i un enllaç sobre una notícia o un post… estic parlant de crear tuits en els quals puguem incloure accions al costat d’una imatge, text i enllaç, al més pur estil dels tuits promocionats que es veuen per la plataforma.

Aquestes campanyes publicitàries ens permetran aconseguir dades dels usuaris, promocionar el nostre lloc web i convidar a que el visitin o es subscriguin a la nostra newsletter o que els usuaris s’instal·lin les nostres aplicacions. I sí, has llegit bé, sense gastar res i a través del servei de publicitat de Twitter. [Aclariment: campanyes publicitàries gratuïtes i per tant sense una promoció més enllà del nostre grup de seguidors o persones que accedeixin al nostre perfil de Twitter]

Tot això és possible gràcies a Twitter Ads (el servei de publicitat de Twitter) i la seva possibilitat de crear diferents tipus de Cards (Twitter Cards). Com? Que no saps què són les Twitter Cards? Doncs ni més ni menys que tuits enriquits amb imatges, vídeos o enllaços que despleguen el costat més visual de Twitter de manera automàtica. Hi ha diversos tipus de Twitter Cards, però en el que m’agradaria centrar-me és en el de fer promocions i crear trucades d’acció (CTA) per atreure usuaris i/o aconseguir informació seva.

Pas a pas per crear la nostra primera campanya a través de les creativitats de Twitter Ads

1. Ves al següent enllaç: https://ads.twitter.com/
2. Un cop estiguis dins, elimina de la URL campaigns_dashboard i posa en el seu lloc cards. [Si no és la primera campanya que has creat dirigeix-te directament a l’apartat Creativitats > Cards]

twitter cards

twitter cards

3. Arriba el torn de triar el tipus d’Card que vols llançar a Twitter. Podràs triar entre:

Lead generation: Les Lead Generation Card permeten que les persones expressin fàcilment el seu interès en el que tu ofereixes. Usa-les per capturar dades de l’usuari directament des d’un tuit.
Website: Les Website cards donen als usuaris interessats un resum ràpid i una manera fàcil de visitar el teu lloc web.
Basic app: La basic App Card és una forma fantàstica de generar instal·lacions per les teves aplicacions en dispositius mòbils iOS i Android. Aquesta card fa servir la informació a la botiga d’aplicacions iOS i Google Play per buscar tota la informació pertinent per mostrar a la card.
Image app: La Image App Card és una forma fantàstica de generar instal·lacions per les teves aplicacions en dispositius mòbils iOS i Android. Aquesta card fa servir la informació a la botiga d’aplicacions iOS i Google Play per buscar tota la informació pertinent per mostrar a la card, a més d’una creativitat d’imatge que pots pujar.

4. Triarem, per exemple, el tipus de Card que ens permet que els usuaris ens visitin ràpidament o es subscriguin a la nostra newsletter: Website. Tria aquesta opció i fes clic sobre “Crea la teva primera Website Card“.

5. És hora d’emplenar les dades que se’ns demanen per crear la Website Card:

Imatge. Els usuaris veuran aquesta imatge com a part de la seva card. Els formats d’arxiu d’imatge acceptats són .jpg, .jpeg, .png, i .gif. (800 píxels d’ample x 320 píxels d’alt)
URL del lloc web. És l’enllaç on vols que vagin els usuaris que punxin sobre la teva crida a l’acció.
Titular. Afegir un titular que indiqui als usuaris de que es tracta l’enllaç/pàgina.
Crida a l’acció. És el text que apareix en el botó dins de la card. Exemples: Llegir més, Veure ara, Demana pressupost aquí, Inscriu-te, te, Registra’t…

website card

6. Un cop emplenades les dades li donarem un nom abans de crear la card.

Quin nom vols assignar a la teva card? Perquè la puguem localitzar ràpidament a l’hora de fer-la servir en futures ocasions cal donar-li un nom a la card que estem creant.
Crear card. Per crear-la i finalitzar el procés de creació.

website card nom

7. I aquest seria el resultat final en el procés de creació de la nostra Website card. Aquí podràs redactar un tuit per llançar-lo al costat de la card creada, editar la card, clonar o veure el lloc que has posat en la crida a l’acció.

website card creada

8. Redactarem un tuit per donar-li promoció a la nostra card. S’obrirà una finestra flotant en la que apareixerà la URL de la nostra card. En el quadre per escriure el text vindrà per defecte l’opció d’incloure una card a aquest tuit (darrer botó que apareix sota el quadre al costat de afegir imatge i afegir localització). En ser una promoció gratuïta triarem el lliurament estàndard. També podem programar quan volem que surti el tuit.

tuit website card

9. I aquí el resultat final i publicat en el nostre perfil de Twitter:

website card final

Finalment, ja tenim creada la nostra web card. Per a futures ocasions en les que vulguem tornar a utilitzar-la per donar-li promoció, només haurem de dirigir-nos a l’apartat de Creativitats i anar a l’opció Website. [Si no us apareix l’apartat Creativitats al menú superior feu el mateix que en l’apartat número 2 explicat anteriorment].

Font: JuliánMarquina…
Imatge: Esther Vargas

Com crear campanyes publicitàries a Twitter i no gastar res
Etiquetat a:    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà