menú català

Aquesta tardor ens hem proposat posar en marxa una campanya per incentivar la qualitat en la comunicació escrita i oral en català dels restaurants de la nostra àrea.

Amb la complicitat de Node Garraf, que és l’organisme gestor del segell de Compromís de Qualitat Turística, treballarem per atorgar distintius de qualitat lingüística a restaurants de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes. Aquesta proposta pretén que els restaurants que facin una aposta clara per millorar la qualitat de la comunicació escrita en català i per garantir una bona atenció oral també en català obtinguin el reconeixement del públic.

Els recursos que posarem a disposició dels restaurants que vulguin millorar la seva imatge lingüística són, d’una banda, l’assessorament perquè ofereixin la carta, la publicitat i la pàgina web en català. Una altra prestació serà formació gratuïta i a mida per als treballadors d’aquests establiments; en concret, cursos de 20 hores subvencionats per la Diputació de Barcelona. I, finalment, recomanarem criteris d’atenció al públic que facilitin la tria de llengua per part dels clients.

L’objectiu final d’aquesta proposta és contribuir a millorar la presència del català en un sector que presenta encara força deficiències, tal com ens apunta el valor de l’ús del català en la retolació informativa dels restaurants de Barcelona recollit a l’estudi Ofercat a l’any 2005 i al 2012.

Ofercat

Volem, doncs, recollir les necessitats concretes d’aquest sector perquè tenim la convicció que, amb el treball conjunt de les institucions públiques i la participació dels establiments més dinàmics del sector de la restauració, aconseguirem que els clients rebin el tracte que es mereixen.

Totes aquestes accions s’emmarquen en la campanya general “Català i empresa. Ja estàs al dia?” de la Direcció General de Política Lingüística, que s’adreça durant el 2015 preferentment al sector del turisme i la restauració. En el cas del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, ens adrecem als restaurants que vetllen per millorar la seva imatge lingüística.

Més informació a:

Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
CNL de l’Alt Penedès i el Garraf
Consorci per a la Normalització Lingüística
Rasa del Miquelet, 16
Tel. 93 811 57 73
vngcat@cpnl.cat

Imatge: Luke Lai

Paraules ben cuinades!
Etiquetat a:        

Un pensament en “Paraules ben cuinades!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà