Voluntariat per la llengua. Establiment col·laborador

Un dels espais de trobada que tenim tots els ciutadans són els espais de compra. Menjar, vestir-se, portar ulleres, calçar-se, llegir… són necessitats bàsiques i el comerç és una activitat econòmica gairebé tan antiga com la vida humana.

Per tant, la normalitat a l’hora de relacionar-se en la llengua d’un territori en l’àmbit comercial és un element clau per a la vitalitat i la utilitat social d’aquesta llengua. I ho és també per a la qualitat de vida dels individus que hi viuen.

En el nostre cas, l’origen lingüístic de qui ven no hauria de condicionar la tria lingüística de qui compra. Ni tampoc l’origen lingüístic del comprador hauria de ser un obstacle perquè pugui ser atès sense estranyesa en català quan s’adreça en aquesta llengua a qualsevol establiment.

Per caminar cap a la normalitat de poder comprar i vendre en català, doncs, durant els mesos escolars a les oficines que el Consorci per a la Normalització Lingüística té a la comarca del Garraf hem estat ampliant la xarxa d’establiments col·laboradors en el programa del Voluntariat per la llengua.

En concret, els establiments que estan adherits a aquesta xarxa es comprometen a garantir que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. I s’identifiquen amb un d’aquests adhesius a la porta principal.

Voluntariat per la llengua. Adhesiu establiment col·laborador

A hores d’ara, hi ha 99 empreses de la comarca del Garraf, amb un total de 104 punts de venda, que conformen aquesta xarxa i que estan repartits en aquests municipis: un a Canyelles, 29 a Cubelles, 22 a Sant Pere de Ribes, 10 a Sitges i 51 a Vilanova i la Geltrú.

Podeu localitzar-los en aquest enllaç.

A més a més, aquests establiments participen en activitats puntuals de promoció de l’ús del català, com és el cas de les pràctiques de compra que hem organitzat amb alumnes dels cursos de català de Sitges, de Sant Pere de Ribes i de Vilanova i la Geltrú.

Si sou un establiment que feu atenció al públic i voleu formar part d’aquesta xarxa, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us visitarem per explicar-vos com ho podeu fer. Us garantim que no teniu res a prendre-hi i molt a guanyar.

Contacteu amb l’oficina més propera al vostre establiment.

En el cas de Vilanova i la Geltrú:

SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 938115773
Fax 938115822
vngcat@cpnl.cat

Mapa dels establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà