Pow! Còmics

Aquest mes parlem amb el David Sastre, propietari de la nova botiga Pow! Còmics, a la que podreu trobar, a més de còmics, narrativa il·lustrada, literatura de fantasia, ciència ficció i terror, merchandising de còmics, cine i series de tv, edicions signades i obres gràfiques. Un apassionat del món del còmic amb el que hem compartit una agradable estona parlant d’emprenedoria i, com no, de literatura :)

Per què vas decidir crear la teva empresa? Que et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
Sempre m’ha agradat el món del còmic, i la meva carrera professional ha estat molt vinculada a la cultura… de fet, fa quinze anys que hi treballo. Vaig començar a una botiga de còmics, després vaig passar a una botiga de música i finalment vaig tenir el plaer de poder treballar a una llibreria generalista a Vilanova.
A la ciutat ja havíem pogut gaudir durant uns anys d’una botiga de còmics, propietat inicialment d’un bon amic que després d´anys d´esforç ha aconseguit professionalitzar-se com a dibuixant de còmics. La botiga, però, va tancar ara fa un parell d’anys quedant-nos, així, pràcticament de Viladecans fins a Tarragona, sense cap botiga especialitzada de còmics. I penso que feia falta tornar a tenir un punt de trobada com aquest.
A més, vivim una època d’auge i bonança pel sector, amb el llançament de pel•lícules i sèries que fan que sigui, actualment, un sector en creixement.

A que et dedicaves abans?
A llegir! (Somriu) Com he explicat abans, porto molts anys treballant al món del llibre i la cultura.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quan temps ha passat?
Si agafem com a referència el moment “real” que vaig prendre la decisió de que tard o d’hora muntaria la meva pròpia botiga de còmics, podríem dir que va ser cap al gener o febrer de 2014. Em vaig posar a fer números cap al maig, i vaig obrir al desembre del mateix any. Si fa no fa, no arriba a l’any.

Què és el que milloraries en el procés de creació d’empresa?
La major dificultat que m’he trobat en el procés de creació ha estat el finançament. El temps que triguen les entitats bancàries en processar les sol·licituds de crèdit és massa llarg. De fet, tinc el crèdit que tinc perquè va ser el més fàcil d’aconseguir, no perquè sigui el que millor condicions m’oferia.

Com va sorgir el nom comercial?
Buscava un nom que fos curt, fàcil de recordar. que s’escrivís igual en tots els idiomes i que estigués relacionat amb el producte que venc. No va ser fàcil! Després de descartar unes quantes propostes, ens vam centrar en les onomatopeies, i Pow va ser finalment l’escollida.

Quins són els teus objectius?
Pagar factures! (Somriu) No, en serio, m’agradaria, a curt termini, poder continuar com fins ara, creixent cada mes que passa. Cada cop ens coneixen més persones i ens venen a comprar de poblacions de les rodalies.
I tenir la pàgina web enllestida, que ja toca.
De cara a la tardor m’he fixat com a objectiu tenir la presència d’autors a la botiga un cop o dos al mes. Trobo que una de les línies de treball que s’han de fomentar és el contacte entre autors i clients.

Què és el que aconsellaries a un nou emprenedor?
Que, a l’hora de triar el tipus de negoci o l’activitat que durà a terme no avaluï només el rèdit econòmic que podrà obtenir, que valori també si l’activitat li agrada, l’apassiona, perquè es tracta d’una decisió, en principi, per tota la vida.

Ser empresari: un somni o una necessitat?
Ni una cosa ni l’altra, més aviat una decisió conscient. Tenia moltes ganes de tenir una cosa meva, un projecte propi amb el que pogués aspirar a fer les coses d’una manera diferent a la que podia trobar al mercat laboral treballant per compte d’altri.

On et podem trobar?
C/ Santa Eulalia, 2
Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 709 83 06
comicspow@gmail.com
http://comicspow.com/

Pow! Còmics Pow! Còmics

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

Pow! Còmics
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà