ADR Area

Aquest mes parlem amb l’Emilio Goicoechea, l’emprenedor responsable del projecte ADR Àrea, una empresa que ofereix serveis com a Consellers de Seguretat a empreses que treballen amb el transport de mercaderies perilloses per carretera.

Per què vas decidir crear la teva empresa? Que et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
Crec en un món en el que tots hauríem d’enfortir el nostre compromís ecològic. La meva experiència professional em va fer conscient que moltes empreses fan servir i transporten matèries qualificades com perilloses sense complir les seves obligacions legals. En un temps de canvi com l’actual, on les empreses es reinventen i cerquen noves fórmules, externalitzar el servei del Conseller de Seguretat pot esdevenir una fórmula avantatjosa per les companyies. I, a mi, em pot permetre trobar el meu nínxol al mercat.

Es tracta d’un sector on puc portar a terme una bona tasca professional i trobar un espai per desenvolupar la meva feina de forma independent.

A que et dedicaves abans?
Al transport, fent feines de xofer, comercial i gestió de magatzem, incloses les mercaderies perilloses.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quan temps ha passat?
Des de que vaig prendre la decisió, un any. Tot i que hauria de dir que la idea em voltava al cap feia molt més temps, tot i que l’obtenció de títols amb cursos i altres raons personals i laborals van fer que ho posposés.

Què és el que milloraries en el procés de creació d’empresa?
La Mancomunitat i el Club Emprendre m’han facilitat les coses en gran mesura, realitzant moltes gestions i oferint-me tertúlies i assessorament. Han estat de gran ajuda.

La burocràcia no la trobo una excusa, però si que s’hauria d’avançar en el cost inicial -incloses les tases i els impostos- quan s’inicia una activitat. L’objectiu hauria de ser la consolidació, i no ho sembla.

Com va sorgir el nom comercial?
Per una empresa que s’enfoca per treballar mitjançant Internet resulta cabdal, avui dia, trobar un nom que faciliti, o com a mínim no ho faci difícil, trobar un nom que ajudi en el seu posicionament als cercadors. La idea era trobar un nom que s’entengués internacionalment i que permetés al meu públic potencial identificar la finalitat de l’empresa. “A.D.R.” són les sigles de l’Acord Europeu sobre el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera, tant en anglès com en francès.

D’altra banda, amb l’empresa vull oferir un espai de trobada, un “àrea” a Internet on els visitants puguin trobar productes i serveis relacionats amb el sector del transport en mercaderies perilloses per carretera.

I així va ser com va sorgir el nom.

Quins són els teus objectius?
Primer vull anar a poc a poc i oferir un bon servei. En un principi vull treballar comercialment les àrees de Barcelona, cinturó i Tarragona, per anar ampliant geogràficament, més endavant, de forma gradual.

També està la formació i la botiga en línia, però tot això haurà d’esperar una mica més.

Què aconsellaries a un nou emprenedor?
Si tens una idea o un somni que et motivi, intenta-ho. Pas a pas, sense precipitar-te i amb objectius realistes a la planificació. Però intenta-ho.

Ser empresari: un somni o una necessitat?
Una mica dels dos. La dificultat del mercat laboral, amb un futur cada dia més incert, contra un projecte propi que veus créixer.

On us podem trobar?
Tel. + 34 931 180 705
http://adrarea.com/
hello@adrarea.com

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

ADR Àrea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà