Tres consells per minimitzar riscos en el teu negoci
Si bé no hi ha garanties per a l’èxit d’un negoci, sí que és possible minimitzar en gran mesura els riscos. Per a això, hauràs de realitzar una sèrie de previsions sobre accions i decisions futures.

Com emprenedor, et trobaràs amb moltes preocupacions i dubtes a l’hora de gestionar els problemes que vagin sorgint en el teu negoci. L’emprenedoria és arriegado per naturalesa, però, afortunadament, hi ha mitjans per minimitzar aquest risc. Aquests són tres consells per aconseguir-ho:

1.- Planificar i mesurar esforços. Com més planificació portis a terme, menys perdut et sentiràs més tard, quan necessitis recórrer un pla d’acció responsable, ja sigui després d’obtenir uns bons resultats o per trobar-te en un moment de desesperació. Si has pensat seriosament en llançar un negoci, sens dubte hauràs estat treballant en un pla empresarial, que hauràs d’anar descomponent en cadascuna de les seves parts, un cop preparat per posar-te en marxa. Elabora cada detall, informació específica, terminis i previsions. Si la teva empresa ja està funcionant, hauràs de redactar un pla estratègic global l’any, i basant-te en el mateix, incorporar el personal adequat per al teu negoci.

2.- Associar-se amb un expert. És possible minimitzar parcialment el risc del pla estratègic a llarg termini si treballes amb un auditor intern que pugui avaluar els riscos en la teva empresa. A més, els auditors interns ajuden a garantir que es compleixin els procediments i reglaments, a prioritzar de manera eficient la resposta als riscos que s’identifiquin, ia millorar el resultat de totes aquestes respostes, evitant que produeixin efectes adversos. Per gestionar tot el tema financer d’un negoci, el millor és contractar un professional que podrà posar la teva empresa al dia i advertir dels riscos futurs, subjectes a les tendències del mercat, els factors econòmics, o la despesa empresarial.

3.- Maximitzar els èxits. Microsoft és una de les empreses de més èxit de la història, i no obstant això, la seva trajectòria no ha estat exempta d’alts i baixos, que ha aconseguit superar gràcies a la seva capacitat de maximitzar els seus èxits. Podries dur a terme una estratègia similar, comptant amb suficient personal per oferir un excel lent servei al client, i treballar de forma constant en la millora dels processos empresarials. És cert, el teu negoci no deixarà de tenir debilitats, que s’han d’avaluar i fer els ajustos necessaris, però no has de oblidar-te de les teves fortaleses. Si maximizas teves fortaleses, aconseguiràs que l’empresa no sigui tan vulnerable davant els contratemps.

Font: María Marco Carrillo a cincodias.com

Tres consells per minimitzar riscos en el teu negoci
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà