Parlem amb el David Sánchez, un emprenedor amb molta empenta i energia que va obrir fa un any i mig un centre de massatges i teràpies a Vilanova.

David centre de massatges i teràpies

Per què vas decidir crear la teva empresa? Que et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
El cert és que, amb la voluntat de poder ajudar als altres, sempre havia volgut treballar a l’àmbit de la medicina. Així que vaig estudiar medicina oriental durant vuit anys per capacitar-me i poder estar preparat. Per què la medicina oriental? Ambdues disciplines -occidental i oriental- són bones, però, sota el meu parer, l’oriental para més atenció al nivell espiritual i emocional, el que comporta uns beneficis més importants. De fet, moltes malalties deriven de les emocions, del que sentim, i l’occidental, en aquests casos, abusa del tractament amb pastilles.

A la medicina oriental, a més, hi ha un apropament global a la persona, és més propera, més afectiva, mentre que la medicina occidental és potser més freda, més asèptica.
Així, amb aquesta motivació, em vaig trobar treballant per altres empreses on em topava amb protocols i formes de fer que no em permetien treballar sota la meva filosofia. Fins que va arribar el moment que vaig decidir fer-ho pel meu propi compte, no pas per diners, doncs guanyo menys del que podria estar guanyant treballant per compte d’altri, sinó per poder treballar com jo vull i tractar a les persones com penso que s’han de tractar. La salut, com sempre dic, no pot ser un negoci. I d’un temps ençà, per desgràcia, és el que sembla.

A que et dedicaves abans?
D’una manera o una altra, vinculat a la protecció de les persones. Fa uns anys en el sector de la protecció privada, i posteriorment, mentre estudiava, com a comercial en una empresa familiar de climatització. Finalment, quan vaig acabar la formació i abans de muntar el meu propi centre, vaig treballar com a terapeuta a una empresa privada durant un any.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quan temps ha passat?
Uns 7 mesos. Els caps de setmana i a les nits, després d’acabar la meva jornada laboral, venia al local a treballar en el local. Va ser esgotador, però puc dir amb orgull que el centre l’he aixecat jo sol.

Què és el que milloraries en el procés de creació d’empresa?
L’accés al finançament de la gent emprenedora. Si tens diners, te’n deixen, però com no sigui així… En el meu cas vaig tenir que tirar íntegrament de capital privat. De fet, vaig tenir que vendre un cotxe que no feia gaire que m’havia comprat. Que poc el vaig poder gaudir! I, a més, encara estic pagant quotes!

També, i en general, més suport: manca informació i dedicació.

Com va sorgir el nom comercial?
A l’escola de medicina xina tenia que presentar, en acabar, un projecte. Fins a cinc vegades me’l van tirar enrere bàsicament pel tema de la imatge comercial. Al final vaig optar per fer servir el meu nom en caràcters xinesos. I és que la imatge del negoci és el que s’acaba relacionant amb la persona que hi ha darrera. Així que, quina millor manera d’imprimir la meva personalitat al meu negoci que amb el meu propi nom.

Quins són els teus objectius?
Un dels meus objectius més immediats és obrir un centre de rehabilitació. Hi ha un buit tant de professionals com de pacients en aquest àmbit.

Per suposat, vull continuar creixent com a projecte i com a personal, però sense l’objectiu de l’enriquiment. Treballar amb els mateixos preus, per vocació, deixant palès que la salut no és un negoci. De fet, tinc pacients que econòmicament no es poden permetre el tractament i els ajudo igualment. Especialment gratificant és el treball amb joves, on puc aportar el meu granet de sorra per ajudar-los a sentir-se bé sense necessitat de medicaments.

Què és el que aconsellaries a un nou emprenedor?
Que li agradi el que fa. Totes les feines tenen la seva recompensa, sempre i quan les facis amb il·lusió i amor, i aquest és el gran èxit, fer les coses perquè t’agraden, i no només pels diners.

Ser empresari: un somni o una necessitat?
Un somni. Per les persones amb les que treballem i tractem, una necessitat. Al centre han pogut trobar un lloc on es poden sentir bé, ben atesos i on reben amor.

On us podem trobar?
David Centre de massatges i teràpies
C. Santa Anna, 73 – 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 938 14 87 21

Google Maps Autoescola Pep Facebook Autoescola Pep

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

David Centre de massatges i teràpies
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà