Avui parlem amb el Pep, que ara fa uns mesos va decidir obrir una autoescola. Després de molts anys treballant com a professor per autescoles, fa el pas i posa en marxa el seu propi projecte.

Autoescola Pep

Per què vas decidir crear la teva empresa? Que et va motivar a fer-ho? Per què vas escollir aquesta activitat?
Fa temps que la idea em rondava pel cap, tot i que per una causa o una altra el temps anava passant i semblava que mai trobava el moment idoni per tirar-la endavant. La situació familiar influeix, el finançament que es necessita també…

El cas és que porto 23 anys ensenyant a conduir. Sempre, però, des de l’òptica del treballador per compte d’altri, mai com empresari, i és una feina que m’agrada, amb la que gaudeixo d’allò que faig. És com un joc, m’ho passo bé ajudant a la gent. I al final, si fas la feina ben feta, és un treball agraït. Puc dir que n’estic orgullós de conservar amistat amb moltes de les persones que es van treure el carnet amb mi.

Des de la idea inicial fins a la posada en marxa, quan temps ha passat?
Uns quatre mesos. La idea, com he dit abans, feia temps que la meditava, però si comptem des del moment que vaig decidir posar-la en pràctica i tirar endavant el projecte, entre tràmits i preparatius, parlem d’un procés de novembre a març.

Què és el que milloraries en el procés de creació d’empresa?
Els tràmits. Penso que hauria de ser tot més fàcil. Fas la comunicació d’obertura, sí, i et diuen que només has de cercar un enginyer i preparar la documentació, però hi ha poca informació i no s’ofereix gaire orientació en el procés. Et trobes amb qüestions que no saps com abordar perquè no ho has fet mai això de muntar una empresa, i cerques algú que et pugui guiar però costa trobar alguna persona que t’ajudi i t’assessori. Has d’anar preguntant i et trobes fent multitud de viatges per solucionar els dubtes. Diuen que ara és més fàcil, però trobo que encara s’hauria de facilitar més.

Com va sorgir el nom comercial?
Vaig pensar uns quants noms abans d’anar a Trànsit i comprovar la seva disponibilitat. I allà em vaig trobar que, dels quatre o cinc que portava preparats, la majoria s’estaven fent servir ja i no els podia registrar. Jugava amb paraules en anglès i conceptes de moda con el low cost, però cap d’ells em servia. Llavors, la persona que m’atenia de trànsit, em va comentar que darrerament tothom optava per anglicismes i per termes similars, i que per què no provava amb quelcom més singular. I va ser llavors quan vaig pensar en el meu nom. Autoescola Pep: fàcil, senzill i directe.

Autoescola Pep Autoescola Pep

Quins són els teus objectius?
Intento anar pas a pas, amb calma. El meu primer objectiu, evidentment, és ampliar horitzons. Però intento que sigui amb precaució: qualsevol nou pas que vols fer, per petit que sigui, requereix inversió, i en els temps actuals és complicat. Per exemple, des de que vaig obrir he rebut moltes peticions perquè oferís la possibilitat del carnet de moto. Però no ha estat fins ara que he pogut reunir prou capital com per poder adquirir els elements necessaris per poder oferir aquest servei. I ara començo a rebre peticions d’ADR i CAP… però necessito temps! I personal!

Perquè, tot i que no em puc queixar del funcionament de l’autoescola –només porto sis mesos-, la realitat és que ara mateix no disposo de prou marge com per poder contractar a una altra persona que m’ajudi amb les classes teòriques i pràctiques. Així que vull créixer, però de forma controlada.

Què és el que aconsellaries a un nou emprenedor/a?
Que ho provin. Si coneixen la seva feina i saben què volen fer, endavant. Però amb cautela. I que no intentin arribar a tot arreu. Millor concentrar els esforços en allò que tenim al nostre abast i mica en mica anar desenvolupant altres línies de treball. I si es poden mantenir lluny dels bancs, millor.

Ser empresari: un somni o una necessitat?
Un somni. Tens la sort de poder veure com la teva idea, amb el pas dels dies i les setmanes, va prenent forma i creix. I comences a imaginar què faràs després. Fins i tot penso que he arribat tard, que ho podria haver fet abans. El cert és que, personalment, m’ha suposat una gran il·lusió. Tot i que també provoca molts mals de caps. De fet, sempre tinc el paracetamol a prop (somriu). Hi ha dies que sembla que estiguis en una jungla, obrint-te camí a cops de destral. Però, tot plegat, resulta molt divertit.

On us podem trobar?
Autoescola Pep
C. Menéndez Pelayo, 23 – 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 615 91 13 53

Google Maps Autoescola Pep Facebook Autoescola Pep

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

Autoescola Pep
Etiquetat a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà