Avui dia resulta difícil trobar algú que no sàpiga què és una cupcake, però fa tres anys, quan la Vanesa va decidir posar en marxa Lolita, gairebé tothom es pensava que allò no era res més que una magdalena. L’esforç i la constància els han portat a l’èxit. I avui tenim el plaer de parlar amb ella.

Lolita

Per què vau decidir crear Lolita? Què us va motivar a fer-ho?
Després de molts anys treballant al sector de l’hostaleria, en que vam obrir un restaurant i una cafeteria, vam poder viatjar a Nova York i Londres. Aquestes experiències ens van permetre tenir noves idees i ens vam proposar fer un gir al nostre negoci per intentar treure la nostra vessant més dolça. I així va nèixer Lolita!

Per què vau escollir aquesta activitat?
Perquè és una activitat molt creativa que ens permet fer allò que ens agrada: dissenyar, innovar, crear. A la comarca ningú més ho feia, així que ens va semblar una bona oportunitat de negoci.

A què us dedicàveu abans?
Abans de Lolita vam tenir dos negocis, el restaurant La Toscana i la cafeteria Notting Hill. Després de nou anys vam decidir tancar-los i continuar amb aquest projecte, que ens resultava molt més temptador i innovador.

Quant temps porteu en funcionament? Com ha estat el camí fins ara?
Portem tres anys. L’inici del camí va ser dur perquè ningú coneixia el que feiem i ens va resultar complicat que s’entengués el nou concepte que volíem aportar. Però no ens vam rendir, i la constància i la televisió han fet que la gent s’aficionés a aquest tipus de pastisseria, portant-nos, ara mateix, al punt més àlgid. Som conscients, però, que potser ens trobem enmig d’una moda, així que cerquem alternatives per si es produeix un canvi de tendència.

Com va sorgir el nom de Lolita?
El cert és que va ser una decisió difícil… sempre ens ha resultat complicat posar nom als nostres negocis! Cercàvem un nom fàcil, que donés “bon rotllo”, amb un punt pin up però que no fós estranger i fàcil de llegir. I Lolita? Doncs perquè tenim dos gossets que es diuen Romeo i Lola. La Lola és super divertida, grassoneta, sucosa… i un dia, mentre la passejàvem, encara no sé ben bé per què, ens va venir la idea de Lolita. I ens encanta!!

Quins són els objectius de Lolita?
El dia a dia no ens permet ara mateix aturar-nos a pensar gaire en el futur i anem, ara mateix, funcionant sobre la marxa. Ens trobem en una societat que va molt ràpida, on cada dia sorgeixen un munt de novetats i has d’intentar ser capdavantera. L’objectiu inicial quan vam obrir el negoci l’hem assolit, i ara intentem seguir el corrent.

Vam començar amb cupcakes, amb galetes decorades i pastissos personalitzats, i ara tenim la sort de poder fer tallers i treballar per grans empreses i poder organitzar esdeveniments, amb tota la feina que això suposa: pastissos de noces, taules dolces ornamentades, decoració de cerimònies… un estrès de feina!!

Què és el que aconsellaries a un/a nou/va emprenedor/a?
El més important és tenir la idea del que vols fer molt clara, saber que ho fas bé i saber que tens la formació necessària per ser bo en la teva feina. Aquests són els punts imprescindibles per ser un emprenedor d’èxit! Resulta cabdal la formació!!

Aquest projecte no és un èxit perquè “se’ns donava bé fer quatre decoracions de fondant a casa”… no! Vaig estudiar 6 anys d’alta cuina i rebosteria, fent monogràfics a escoles de reputació mundial (Hoffman, Espai Sucre). Després d’estudiar i provar molt, sí que és cert que la meva habilitat per decorar m’ha ajudat molt, però sense la preparació personal prèvia no hagués estat possible. De fet, totes les receptes de Lolita són formulades per nosaltres mateixos!

Ser empresària: un somni o una necessitat?
Si soc sincera, he de dir que un somni no va ser… Podria dir que convertir-me en empresària va ser la conseqüència d’una actitud, el fruit de la meva actitud emprenedora. I el cert és que, si miro enrere, si miro tot el que he fet fins ara, no puc evitar posar-me les mans al cap! Tot amb molt de sacrifici, amb molta constància i moltes ganes. Un camí que no és fàcil, però sí molt satisfactori. Així que aprofito per agrair de tot cor al nostre equip, perquè sense la unió de tots Lolita no seria possible!!

On us podem trobar?
Lolita
Av. Francesc Macià 41 – 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel: 938160395 – 931189921 – 938937443
info@lolitavng.com

Google Maps La Cultural Facebook Lolita

Si vols donar a conèixer la teva empresa en aquesta secció, contacta’ns! Truca’ns (938140440) o escriu-nos (tcontreras@imet.cat).

Lolita
Etiquetat a:    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà